Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
Wit verlichte kroon botanische tuinen malaga

#15 Lichtshows in Málaga

Picture of Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Lichtshows

We gaan weer naar Málaga. En wel omdat we de lichtshows, de drone show én de Jardín Botánico Histórico La Concepción willen zien. We hebben het al helemaal uitgedacht. Om 18:30 uur naar de botanische tuinen. Om 20:00 uur de droneshow en om 21:00 uur de lichtshow. Dat moet lukken, ook al liggen de botanische tuinen aan de andere kant van Málaga. Maar zoals zo vaak, het loopt een beetje anders.

vuurtoren-torre-del-mar-malaga
slipper-stranddouche-torre-del-mar

Torre del Mar

We nemen afscheid van Rick en Manon van B&B Lagabella en gaan op weg naar Málaga. Het is nog best vroeg en het weer is prima. Dus besluiten we een stop bij Torre del Mar in te lassen. Een prima badplaats met veel faciliteiten op sport- en spelgebied, voor zowel jong als oud. Het heeft een fijne, lange boulevard met talrijke restaurantjes en barretjes. Ook nu, begin december, zijn er nog genoeg mensen op de been. Het enige jammere vinden wij de alom aanwezige hoogbouw, waardoor het oorspronkelijke karakter van Torre del Mar toch wel een beetje aangetast is. Neemt niet weg dat het een leuke badplaats is, met ook nog genoeg historie en mooie gebouwen om te bekijken.

km-lange-boulevard-torre-del-mar
strand-torre-del-mar

Door naar Málaga

We zetten onze reis voort naar Málaga en duiken de stad in. Het is er druk, zeg maar gerust mega druk. De eerste twee parkeergarages zijn vol en er staan ook nog auto’s te wachten. We vinden uiteindelijk een plekje in de garage Muelle Uno. We wandelen door Málaga en eten een hapje bij een pizzeria. Heerlijk. Tegen zessen lopen we terug naar de garage, we gaan naar de botanische tuinen. Het is te ver om te lopen, ruim een uur. Dan zijn we nooit op tijd terug voor de drone show. Dus rijden we er in zo’n 20 minuten naartoe. 

Jardín Botánico – Histórico La Concepción

We zijn niet de enigen, auto’s stromen het parkeerterrein op en er staat al een lange rij mensen te wachten. Huh? We hebben toch een ticket voor entree tussen half zeven en zeven uur. Een lange rij is wel het laatste wat we verwachten, maar die is er wel. Het verloopt allemaal een beetje chaotisch. Tot overmaat van ramp begint het ook nog eens te miezeren. Dus worden de paraplu’s te voorschijn gehaald. Dat wordt oppassen bij het passeren van mensen.

 Toch doet het allemaal geen afbreuk aan de mooi verlichte botanische tuinen. We vinden het prachtig en wandelen er met veel plezier rond.

ticket-botanische-tuinen-malaga
Verlicht pad botanische tuinen Málaga
kameel in lichtjes botanische tuinen Málaga
Málaga botanische tuinen

De Drone Show

Na onze wandeling door de botanische tuinen kijken we elkaar aan. Gaan we de drone show halen? Het is al bijna kwart voor acht en we moeten ook nog een parkeerplek zien te vinden. En hoe lang duurt die show eigenlijk? We weten het niet. Dan bedenken we ineens dat ons hotel op de haven uitkijkt. De drone show kunnen we vanuit het hotel natuurlijk ook zien. Daar zijn we wel voor achten en een parkeerplek hebben we al. Nou, is dat even een goed plan. De lichtshow laten we dan maar schieten. Dus wij naar ons hotel. Vijf voor acht zijn we er. Ha, mooi op tijd. 

Maar als we in de regen op de uitkijk staan en naar de haven turen, zien we uiteindelijk helemaal niks. Vandaag voor ons dus geen lichtshows meer. Wat een tegenvaller…