Booking.com

#14 Wandelen door el Saltillo

El Saltillo

Na paar dagen flink te hebben gekwakkeld begin ik me eindelijk weer beter te voelen. De pauze was eventjes nodig. Gelukkig kunnen we weer op stap. Tijd om te wandelen door el Saltillo. We begrijpen dat het de meest spectaculaire wandeling is die je in het natuurgebied van ‘’Sierras de Tejad, Almijara y Alhama’’ kunt lopen. Na het bezoek aan El Caminito del Rey zijn we erg benieuwd naar deze route . Deze wordt namelijk gezien als het kleinere broertje van El Caminito del Rey. We bedenken ons geen moment en gaan er naartoe..

uitkijk-over-brug-puente-colgante-del-satillo

Canillas de Aceituno

zicht-op-canillas-de-aceituno

We rijden naar het dorp Canillas de Aceituno waar het startpunt van de wandeltocht te vinden is. Via de smalle straatjes van het dorp komen we uit bij een parkeerterrein bij het restaurant La Maroma waar tevens ook de wandeltocht van start gaat.

steenbok-el-satillo-canillas-de-aceituno
kerktoren-in-canillas-de-aceituno

Prachtige natuur

Het eerste stukje van de wandeltocht gaat door het hogere gelegen gedeelte van het dorp. Flink klimmen dus. Vanaf daar komen we langzamerhand in de natuur terecht, prachtig. Geleidelijk komen we steeds hoger en krijgen een steeds beter zicht op de omgeving. Sommige gedeeltes zijn een beetje smal. Hier moet je wel eventjes opletten. De route is goed te doen en als dan af en toe ook nog het zonnetje opduikt is het helemaal genieten.

loopbrug-el-satillo
wandelen-in-el-satillo

De hangbrug

Na ongeveer 3 KM lopen komen we uit bij de hangbrug. De hangbrug is 54 meter lang en aangelegd om je route te vervolgen naar het dorpje Sedella. Het deel na de hangbrug schijnt het pittigere gedeelte van de route te zijn. Omdat ik nog niet helemaal fit ben besluiten we om te draaien en terug te gaan richting het dorp.

de-zon-breekt-door-el-satillo
kerstversiering-canillas-de-aceituno

Kerstsfeer in Canillas de Aceituno

We wandelen het centrum in waar het gezellig is. De kerstsfeer zit er al lekker in. Er is bijzondere kerstversiering aanwezig en de kerstmuziek schalt door de luidsprekers. De kerstbomen en andere versiering zijn gemaakt van plastic flessen. Wat een mooie manier van rycelen. We ploffen op het terras en zijn voldaan. Na een prachtige tocht waarvan we hebben genoten…