Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
wandeling-el-satillo

#14 Wandelen door El Saltillo

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Wandelen door el Saltillo

Wandelen door El Saltillo. Volgens de B&B eigenaren van Lagabella, Rick & Manon is dat een echte aanrader. Ik ben na een paar dagen goed ziek geweest te zijn weer aardig hersteld dus we hebben wel weer zin in wat actiefs. We begrijpen dat het de meeste spectaculaire wandeling is die je in het natuurgebied van ”Sierras de Tejad, Almijara y Alhama” kunt lopen. Na het bezoek aan El Camintio del Rey zijn we erg benieuwd naar deze route. Deze wordt namelijk gezien als het kleinere broertje van El Caminito del Rey. We bedenken ons geen moment en gaan erheen.

uitkijk-over-brug-puente-colgante-del-satillo
zicht-op-canillas-de-aceituno

Canillas de Aceituno, het startpunt van de wandeling in El Saltillo

 

We rijden naar het dorp Canillas de Aceituno waar het startpunt van El Saltillo te vinden is. Via de smalle straatjes van het dorp komen we uit bij een parkeerterrein bij het restaurant La Maroma waar tevens ook de wandeltocht van start gaat.

steenbok-wandelen-door-el-saltillo
kerktoren-in-canillas-de-aceituno

Prachtige natuur in El Saltillo

Het eerste stukje van de wandeling gaat door het hogere gelegen gedeelte van het dorp. Flink klimmen dus. Vanaf daar komen we langzamerhand in de natuur terecht, prachtig. Geleidelijk komen we steeds hoger en krijgen een steeds beter zicht op de omgeving. Sommige gedeeltes zijn een beetje smal. Hier moet je wel eventjes opletten. De route is goed te doen en als dan af en toe ook nog het zonnetje opduikt is het helemaal genieten.

loopbrug-el-satillo
wandelen-door-el-satillo

De hangbrug in El Saltillo 

Na ongeveer 3 KM lopen komen we uit bij de hangbrug. De hangbrug is 54 meter lang en aangelegd om je route te vervolgen naar het dorpje Sedella. Het deel na de hangbrug schijnt het pittigere gedeelte van de route te zijn. Omdat ik nog niet helemaal fit ben besluiten we om te draaien en terug te gaan richting het dorp. We komen nog wel een keer terug naar El Saltillo om de wandeling volledig te lopen.

de-zon-breekt-door-wandelen-door-el-satillo
kerstversiering-canillas-de-aceituno

Kerstsfeer in Canillas de Aceituno

We wandelen het centrum in waar het gezellig is. De kerstsfeer zit er al lekker in. Er is bijzondere kerstversiering aanwezig en de kerstmuziek schalt door de luidsprekers. De kerstbomen en andere versiering zijn gemaakt van plastic flessen. Wat een mooie manier van rycelen. We ploffen op het terras en zijn voldaan. Wandelen door El Saltillo was fantastisch! Wat een mooie en leuke wandelroute.