Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
rondje-segway-tour-malaga

#16 Segway tour Málaga

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Segway tour Málaga

Na een heerlijke overnachting in ons hotel gaan we voor de laatste keer deze reis naar het centrum van Málaga. Op aanraden van Rick & Manon van B&B Lagabella hebben we een Segway tour geboekt. We kennen de stad al aardig en zijn erg benieuwd hoe de beleving is vanaf de Segway.

Gezellige drukte in Malaga
Uitkijkpunt Málaga

Dag van de grondwet

Met de auto rijden we het centrum in en zoeken een plekje in de parkeergarage. Het is erg druk in het centrum van Málaga vandaag. Dat is niet zo gek want het is vandaag 6 december. Deze dag staat in Spanje bekend als de dag van de grondwet (Dia de la Constitución). Iedereen is vrij en trekt er lekker op uit. De terrassen zitten vol en het is gezellig druk in de winkelstraten.

Opslag segways in Málaga
Onderweg segway tour Málaga

Segway Málaga tours

Na een lekker ontbijtje vlakbij het strand wandelen we richting Segway Málaga Tours. We hebben afgesproken met Sjoukje die met ons op stap zal gaan. Voordat we de stad per Segway gaan verkennen nemen we even een moment om een beetje te oefenen. Het is tenslotte voor ons beiden de eerste keer dat we op een Segway staan. Na een rondje op het nabij gelegen plein zijn we er klaar voor, op naar het centrum!

Alcazaba segway tour Málaga
Bart en Sjoukje segway tour Málaga

Door het centrum

Na een half uurtje knalt Annelies op een stoeprand en belandt op de grond. Ze is klaar met het continu ontwijken van mensen en besluit een lekker terrasje op te zoeken. Daar geniet ze van een fijn zonnetje en het leuke optreden van een livebandje. Ik vervolg mijn weg samen met Sjoukje op de segway. We zoeven langs Plaza de Toros La Malagueta, de boulevard, Alcazaba en een aantal bekende gebouwen in het centrum. Zoals het gemeentehuis en de universiteit van Málaga. We zoeken ook het hoogste punt van Málaga op waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad. Het mooie weer, de leuke tour en gezellige gesprekken maken het tot een zeer geslaagd uitstapje.

Restaurante el Vegetariano Málaga
Vegetarisch eten El Vegetariano Málaga

El Vegetariano

Na afloop van de tour spreken we met Sjoukje over haar stap naar Málaga. Haar verhaal is nu te lezen in onze rubriek ‘’in gesprek met’’. Ter afsluiting van ons bezoek aan Málaga eten we een hapje, op aanraden van Sjoukje, bij El Vegetariano. Het smaakt ons erg goed en ik, als vleeseter, geniet volop van de vegetarische alternatieven. We hebben wederom erg genoten van Málaga maar het is tijd om door te reizen Op naar Córdoba, onze volgende stop…