Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
buitenkant-el-vegetariano

Restaurant El Vegetariano de la Alcazabilla

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Restaurant EL Vegetariano, een heerlijk alternatief restaurant

Het is gezellig druk in Málaga. Het is een feestdag (dia de la Constitución) en iedereen is vrij. De terrassen zitten vol en je kunt over de hoofden lopen in de winkelstraten. Nadat we een Segway tour hebben gedaan door Málaga willen we, voordat we onze reis vervolgen richting Córdoba, nog ergens een hapje eten. Sjoukje, de gids tijdens de Segway tour, raadt ons El Vegetariano de la Alcazabilla aan. Vegetarisch, ja dat lijkt ons wel wat. We duiken het centrum van Málaga in, op zoek naar dit restaurant

Restaurant met een fijne, gemoedelijke sfeer

El Vegetariano de la Alcazabilla vind je op een steenworp afstand van het Alcazaba en het Romeins theater midden in het centrum van Málaga. Een prima plek dus.

Het concept voor het restaurant werd bedacht door Amalia Boerr in 1996. Vandaag de dag wordt het restaurant gerund door zijn twee zonen. Het interieur is vrolijk. Blauw plafond met zonnig gele muren en azulejos, de gekleurde andalusische tegeltjes op de vloer. 

bord-el-vegetariano-de-la-alcazabilla
locatie-el-vegetariano-malaga

Het restaurant slaat goed aan in Málaga. Er is steeds meer vraag naar vegetarische en veganistische alternatieven. Vele  stadsgidsen raden El Vegetariano de la Alcazabilla aan bij de toeristen waarmee zij door de stad slenteren. Via deze manier van reclame kwamen wij uiteindelijk ook terecht in het restaurant.

El Vegetariano de la Alcazabilla wil de klanten kennis laten maken met nieuwe smaken, om zo een nieuwe ervaring te creëren. De gerechten die je kan kiezen zijn gebaseerd op verschillende buitenlandse keukens,  zoals de Zwitsers-Duitse, Italiaanse, Spaanse en Argentijnse. Voor iedereen is er dus wel iets.

gasten-el-vegetariano-de-la-alcazabilla
bar-el-vegetariano-de-la-alcazabilla
de-ruimte-van-el-vegetariano-de-la-alcazabilla

Naast vegetarische gerechten biedt het restaurant ook veganistische opties. Dat zijn we nog niet veel tegengekomen in Andalusië. Voor mensen met een glutenallergie valt er ook genoeg te kiezen want vele gerechten zijn glutenvrij.

Ook bij de drankjes kun je kiezen voor biologisch. El Vegetariano de la Alcazabilla heeft verschillende opties, waaronder biologische bieren en wijnen. 

maaltijd-bart
vegetarische-lasagne
decoratie-aan-de-muur

Als vleeseter heb ik altijd graag een stukje vlees of vis bij mijn maaltijd. Bij El Vegetariano de la Alcazabilla heb ik met goede alternatieven echt heerlijk gegeten! Ik zie het absoluut als een verrijking die mij nieuwe inzichten geeft dat je ook zonder vlees/vis heerlijke gerechten kan maken. Voor mij is het absoluut voor herhaling vatbaar en Annelies is al helemaal in haar nopjes met de veganistische opties!