Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
competa-malaga-la-granada-residence-vakantie-appartement

La Granada Residénce – Cómpeta, Málaga

Annelies
Annelies
Leestijd: 4 minuten

Te gast bij La Granada Residénce in Cómpeta

competa-in-de-provincie-malaga

Via een slingerende weg rijden we omhoog naar Cómpeta, een mooi wit dorp, gelegen op ruim 600 meter hoogte in het wandelgebied Axarquía in de provincie Málaga. Met bergen in de buurt en de Middellandse Zee in de verte. 

We rijden het dorpje binnen en belanden in een smal steegje, dat steil naar beneden gaat en een scherpe, haakse bocht heeft. Hier kunnen we echt niet doorheen met onze auto. Keren is geen optie, dus zit er niets anders op dan achteruit naar boven. Zo steil, we zijn blij als we er weer  zijn. Op aanwijzing van de vriendelijke, lokale bevolking, vinden we het parkeerterrein. Pff. We besluiten de auto maar even te laten staan. 

op-het-dorpsplein-in-competa-malaga

We nemen contact op met Albert Dikhooff, de gastvrije eigenaar van het dorpshuis met twee sfeervolle vakantie appartementen. In één van deze zullen we verblijven. We zijn benieuwd, maar moeten nog even geduld hebben. Albert is nog een paar uurtjes van ons verwijderd. Dat maakt helemaal niet uit. We strijken neer op een terrasje op het dorpsplein en bestellen lekkere tapas in afwachting van de komst van Albert.

Op enig moment zien wij een man een beetje heen en weer lopen en rondkijken. Het blijkt Albert te zijn. We rekenen af, staan op en lopen met hem naar het appartement. Wow, wat is dat een mooie plek. In het hart van het centrum, restaurantjes en barretjes op loopafstand. Het appartement zelf vinden we ook geweldig. Lekker ruim met een heerlijk groot bed. Boven bevindt zich ook nog een ruim dakterras. Wij vermaken ons hier wel…

la-granada-residence-voorkant-pand-competa-malaga

Het dorpshuis La Granada Residénce

Het pand, waarin de appartementen gecreëerd zijn, dateert uit 2005 en is in de stijl van het dorp gebouwd. Vroeger stond op deze plek een druivenpers in een heel klein hokje. Dat is gesloopt. Het pand heeft, naast de twee luxe studio appartementen ook een garage. Heb je een fietsvakantie, dan kun je hier je fiets stallen. Er is ook een ruimte om reparaties uit te voeren. Bovenop het pand bevindt zich nog een prachtig dakterras. Daar kun je genieten van het uitzicht over het dorp en je kunt er zelfs, in de verte, de zee zien. Een fijne plek om van de zonsondergang te genieten met een hapje en een drankje.. Er staat een gas-BBQ waar je gebruik van kunt maken.

buitenkant-la-granada-residence-vakantie-appartementen-competa-malaga
trap-in-la-granada-residence-competa

De studio appartementen Singapore en Tokyo

Beide appartementen zijn ruim en luxueus ingericht. Zo is er een goed uitgeruste keuken, met zelfs een wasmachine en een droger. Een fijne badkamer met inloopdouche en een zeer ruime woon- slaapkamer met een riant bed. Ook voorzien van een zithoek en een (eet)tafel met stoelen. Je kunt hier dus ook fijn remote werken, lekker met de balkondeuren open. Dat wordt nog vergemakkelijkt door het aanwezige glasvezel internet.

openslaande-balkondeuren-appartement-la-granada-residence-competa-malaga
goed-uitgeruste-keuken-la-granada-residence-competa-malaga
eettafel-en-zitgedeelte-appartement-la-granada-residence-competa

Singapore bevindt zich op de eerste etage en ademt een Aziatische sfeer. Op de tweede etage bevindt zicht Tokyo en je raadt het al, hier tref je een Japanse inrichting aan. Beide appartementen zijn met veel zorg en aandacht ingericht. Je treft er ook items aan die Albert heeft meegebracht uit Singapore en Tokyo. De getoonde foto’s zijn gemaakt in het appartement Singapore.

fijn-bed-appartement-la-granada-residence-competa
competa-malaga-la-granada-residence-vakantie-appartement

Cómpeta is echt een leuk dorp. Vanuit hier kun je mooie wandel- en fietstochten maken. En wil je in dit fraaie een tijdje verblijven, denk dan ook eens aan La Granada Residénce. Echt een fijne plek, in het centrum, vlakbij het dorpsplein, barretjes en restaurants.

Wij spraken uitgebreid met Albert Dikhooff, de eigenaar van La Granada Residénce. Wat een bijzonder mens met een indrukwekkend verhaal.

La Granada Residénce

Albert Dikhooff

Calle Laberinto 8
29754 Cómpeta (Málaga)

tel: +34 629 031 167 of tel: +34 951 067 717
mail: info@lagranadaresidence.com 
website: La Granada Residénce