Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
zicht-op-malaga

#79 Op herhaling in Málaga

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Op herhaling in Málaga

Nu Merel gearriveerd is, is het een mooi moment om eventjes gas terug te nemen en de toerist uit te hangen in Málaga. Vorig jaar hebben we natuurlijk ook al een week doorgebracht in Málaga alleen waren de weergoden ons toen niet goed gezind… Dit jaar hebben we meer geluk en de zon laat zich goed zien. We gaan daarom lekker op pad.

uitzicht-over-de-haven-van-malaga
omhoog-de-gibralfaro-berg-op-in-malaga

Naar het Castillo de Gibralfaro

Annelies trekt vandaag haar eigen plan en ook wij maken onze plannen voor vandaag. We hebben mooi de gelegenheid om de bezienswaardigheden die we vorig jaar gemist hebben, vandaag alsnog te bezoeken. We gaan daarom naar het Castillo de Gibralfaro. We mogen eerst een flinke klim maken aangezien het kasteel op een aardige hoogte gelegen is. Goed voor de conditie zullen we maar zeggen haha.

Zodra we boven komen is het al redelijk druk, maar tot onze verbazing is de rij om naar binnen te gaan relatief kort. Merel wijst mij er vervolgens op dat je vanaf 14:00 uur het kasteel gratis kunt betreden. Is dat even mooi meegenomen. Dat is het extra wachten wel waard. Dus volgen we het voorbeeld van velen.

bart-en-merel-bij-het-castillo-de-gibralfaro
uitkijk-over-malaga

Prachtige uitzichten over Málaga

Om 14:00 uur gaan we naar binnen om een rondje over de kasteelmuren te lopen. De uitzichten zijn prachtig! Vanaf hier heb je een mooi overzicht over zowel de stad als de haven en het mooie weer is natuurlijk ook top! We maken een compleet rondje en lopen daarna weer terug. We lopen nog eventjes lekker naar de kust om halverwege de middag in het appartement nog even lekker te chillen.

bezoek-aan-castillo-de-gibralfaro
langs-de-muren-van-het-castillo-de-gibralfaro

Heerlijk uiteten bij Vino Mío

Voor de avond hebben we gereserveerd bij Vino Mío om een lekker hapje te eten. De vorige keer was enorm geslaagd, dus de verwachtingen zijn nu ook weer hoog. Het eten smaakt wederom fantastisch. Ik neem een lekkere wokgerecht met kip en Merel gaat voor de huisgemaakte paella. Als toetje kiezen we voor de Hollandse stroopwafel met ijs. Eigenaresse Hélène is druk bezig om de stroopwafel op de kaart te zetten in Málaga. Ik weet zeker dat ze goed gaan lopen!

Het is een heerlijke avond. Lekker eten met een leuke flamencoshow zorgt ervoor dat we dag in stijl afsluiten. Fijn dat we na ons regenachtige bezoek vorig jaar nu samen ook lekker Málaga in konden gaan met een heerlijk voorjaarszonnetje.

lekkere-wok-met-kip-bij-vino-mio-restaurant-malaga
paella-bij-vino-mio-restaurant-malaga
stroopwafel-als-toetje-bij-vino-mio
bart-en-merel-bij-vino-mio-restaurant-malaga