Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
uitzicht-over-malaga-vanaf-castillo-de-gibralfaro

#78 Terug in Málaga

Picture of Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

¡Hola Málaga!

Vanuit Álora rijden we weer terug naar Málaga. We stoppen nog even bij restaurante Los Caballos voor een ontbijtje.

Daarna vervolgen we onze weg naar Málaga. Daar hebben we een appartement in het centrum voor een paar dagen. Met een parkeerplek, wel zo fijn. We parkeren de auto eerst in een publieke garage en lopen naar het appartement, want daar ligt de sleutel van de garage. Vervolgens rijden we naar de garage om de auto te parkeren. Die is, zoals zoveel garages onder de panden in Málaga, ook vrij smal. Voorzichtig manoeuvreert Bart de auto naar beneden. Pff, we zijn blij als de auto twee verdiepingen lager schadevrij op de aangewezen plek geparkeerd staat. De komende dagen gebruiken we de auto niet, dus we hoeven nog maar één keer naar boven. Ik ben blij dat we een niet al te grote auto hebben, want hoe die de bochten zouden moeten nemen? Geen idee.

uitzicht-op-het-plaza-de-la-merced

Tapasbar Kraken

Als we de koffers binnengezet hebben, gaan we weer op pad. We besluiten het tapasrestaurant Kraken uit te proberen. Die staat ook op ons lijstje van de tapasbars die we niet mogen missen in Málaga. 

Het restaurant zit aan een plein. Het buitenterras is overvol, gelukkig vinden we binnen nog een plaatsje. We hebben er zin in en bestellen een aantal tapas. Gelukkig zijn er ook een paar vegetarische tapas die niet zo standaard zijn. Zoals een bietjescreme met pijnboompitjes en een guacamole met nachochipjes. Lekker! Bart kiest nog een salade met inktvis en patatas bravas met de saus apart.

tapas-bietjesmoes-tapasbar-kraken-malaga

Wandelen door Málaga

We slenteren door de straten van Málaga, die ons inmiddels aardig vertrouwd zijn. Merel landt vanavond rond half 10, althans dat was het plan. Al voordat ze vertrok vanuit Amsterdam was er al sprake van een flinke vertraging. We hebben dus nog even de tijd voordat we naar de luchthaven gaan. 

het-alcazaba

Naar de luchthaven

Rond een uur of 9 lopen we die avond naar het station, waar we de trein nemen naar de luchthaven. We zijn nog steeds ruim op tijd want het vliegtuig landt pas rond een uur of 11. Bart heeft al tijden uitgekeken naar haar komst en daar is ze dan toch. Wat zijn ze blij om elkaar weer te zien. 

stad-malaga-in-de-avond

Kunnen we nog ergens eten?

We nemen de trein naar het centrum van Málaga en hopen nog een restaurantje te vinden om iets te eten, want het is ondertussen al na middernacht. We vangen bot bij meerdere restaurants. Toch vinden we er nog eentje waar men bereid is nog iets voor ons klaar te maken. Superfijn. Na het eten lopen we naar het appartement. Morgen weer een nieuwe dag…