Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
dagje-torremolinos

#77 op naar Torremolinos

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Op stap in Torremolinos

We zijn vandaag al vroeg uit de veren. We hebben namelijk een afspraak in Torremolinos voor een interview met Kevin & Marien, de eigenaren van PlayaOcho. Het wordt ons eerste bezoek aan Torremolinos en we zijn benieuwd.

Voordat we op pad gaan ontbijten we eerst nog even bij onze accommodatie Casa Gran Vista de Álora. Aangekomen in Torremolinos vinden wij een parkeerplaats op zo’n 100 meter van PlayaOcho. Komt dat even mooi uit. We zijn aan de vroege kant en helpen een handje mee bij de opbouw van het terras. Daarna spreken we uitgebreid met Kevin & Marien over hun emigratie. Het is weer een erg leuk gesprek en binnenkort is hun verhaal te lezen in de rubriek: ‘in gesprek met…

winkelstraatje-van-torremolinos
de-bar-van-playa-ocho

Een rondje door Torremolinos

Na het interview gaan wij eventjes naar de kust om te genieten van het lekkere zonnetje, dat ook vandaag weer schijnt. Het is met een graad of 24 fantastisch weer. We wandelen door het centrum van Torremolinos en slenteren door de winkelstraatjes. Het vakantieseizoen komt al langzaam op gang, dat is te merken. Het is gezellig druk, maar niet overvol en dat is ook wel fijn.

rondje-langs-de-costa-van-torremolinos
winkeltjes-in-torremolinos

Lekker eten en een bezoekje aan Carihuela

Voor de lunch keren we terug naar PlayaOcho. Annelies kiest voor een vega hamburger en ik ga voor de kipsaté. Het smaakt ons erg goed en we leggen zo een goede bodem voor de rest van de middag. We nemen afscheid van Kevin & Marien en staan op het punt om terug te keren naar de auto.

We krijgen van ze mee dat we toch nog eventjes in Carihuela moeten gaan kijken, het Nederlandse gedeelte van Torremolinos. Onder het mom van We zijn er nu toch’ lopen we er langs de zee heen. Ze hebben geen woord gelogen. Het is net alsof je weer in Nederland bent, haha toch grappig zo in Zuid-Spanje.

kipsate-playaocho
vegaburger-bij-playaocho
de-boulevard-van-carihuela
richting-carihuela

Een Hollandse avond

We keren terug naar Casa Gran Vista de Álora waar we door Henry worden gevraagd of we vanavond mee willen naar  tapasbar ‘El Puente’. Ook rondom Álora zit er een flinke groep Nederlanders die elkaar vaak op vrijdagavond opzoeken voor een drankje en een Hollandse snack. En dan zit je goed bij ‘El Puente’.

We gaan gezellig mee en hebben een leuke avond. We komen een aantal klanten tegen, wat natuurlijk extra leuk is. Velen spreken we online maar zijn we nog niet fysiek tegengekomen in Andalusië. Het is een gezellige avond.

En zo sluiten we weer een geslaagde dag af. 

alora-uitzicht-over-bergen-zonsondergang