Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
het-heerlijke-strand-van-conil-de-la-frontera

#80 Heerlijke stranden en eventjes terug in Vejer de la Frontera

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Nadat we deze reis alweer 3 keer in Málaga zijn geweest is het nu tijd om afscheid te nemen. We hebben in Málaga heerlijke momenten gehad en zullen de volgende redactiereis ook zeker hier weer zijn! We vervolgen onze reis naar de, eveneens prachtige, provincie Cádiz.

chiclane-de-la-frontera-kust-cadiz

Cádiz, een heerlijke provincie!

We hebben een leuk appartementje gevonden in het voor ons al bekende Conil de la Frontera. Voordat het zover is hebben we nog wel even een stuk van 3 uur te rijden. We stoppen eerst nog even kort voor een lekker ontbijtje aan de boulevard in Fuengirola, om vervolgens de provincie Málaga achter ons te laten. Omdat we pas om 16:00 uur kunnen inchecken in ons nieuwe appartement zoeken we nog een tussenstop. We besluiten om naar Vejer de la Frontera te gaan.

de-mooie-straatjes-van-vejer-de-la-frontera

Vejer de la Frontera, één van onze favoriete witte dorpen.

Voor Annelies en mij is het inmiddels bekend terrein, maar voor Merel is Vejer de la Frontera nog onbekend. Zo’n prachtig dorp willen we haar natuurlijk wel even laten zien.

We slenteren door de smalle straatjes en moeten af en toe een flinke klim maken in het dorp door de hoogteverschillen. Vejer de la Frontera is een van de typische witte dorpen in Andalusië met fraaie straatjes en mooie bezienswaardigheden.

We belanden op het Plaza de España, een van de mooiste pleinen van het dorp. Om het plein liggen er vele restaurantjes en dat komt mooi uit want inmiddels is het lunchtijd. We kiezen voor El jardín del Califa, een Marokkaans restaurant. De vorige keer dat we hier waren was het ram vol en konden we geen tafeltje meer krijgen. Dit keer hebben we meer geluk. Al etend begrijpen we heel goed dat dit een populair restaurant is. Het eten is werkelijk fantastisch en dat terwijl ik eigenlijk niet eens zo’n fan ben van couscous.

het-beeld-la-cobijada-vejer-de-la-frontera
mooie-witte-straatjes-in-vejer-de-la-frontera
puerta-de-la-segur-in-vejer-de-la-frontera
couscous-gerecht-bij-el-jardin-del-califa-vejer-de-la-frontera

Na de lunch zoeken we de auto op en rijden we het laatste stukje richting Conil de la Frontera. We hebben een fijn appartement op loopafstand van het centrum en strand. In de avond gaan we lekker naar het strand om lekker uit te waaien. Het is fijn om hier even terug te zijn. De sfeer is heerlijk het toeristenseizoen is nog niet begonnen, maar toch is het al gezellig druk in het centrum.

We strijken nog ergens neer voor een lekkere tapa en sluiten zo een heerlijk dag af!

zonsondergang-conil-de-la-frontera