Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
landschap-el-caminito-del-rey

#49 Wandelen door El Caminito del Rey

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Wandelen door El Caminito del Rey

Wandelen door El Caminito del Rey. Dat mag toch niet ontbreken als je de provincie Málaga aan het verkennen bent. Na eerdere hikes door El Saltillo en Pico de Mijas ben ik toch ook erg nieuwsgierig naar El Caminito del Rey. Ik heb begrepen dat de route niet zo spannend meer is, maar dat het nog absoluut de moeite waard is.

startpunt-el-caminito-del-rey

Mijn vriendin is voor een paar dagen in Málaga dus gaan we gezellig samen de wandeling doen. De wekker gaat al om 07:00 uur, want in de vroege ochtend worden we verwacht op Estación de Málaga-Maria Zambrano. Dat is zo’n 20 minuten lopen vanaf ons appartement. Vanaf daar vervolgen we onze trip naar El Caminito del Rey.

zonning-weer-tijdens-wandeling-door-el-caminito-del-rey
bart-en-merel-aan-het-begin-van-de-route

Dat het een populaire route is wordt al snel duidelijk. Vele bussen rijden af en aan om de toeristen af te zetten en weer op te halen. Het is mooi zonnig weer. Je zou denken dat dat vanzelfsprekend is in deze tijd van het jaar, maar niets is minder waar. De afgelopen dagen zijn we getrakteerd op flinke stortbuiten maar tijdens de wandeling door El Caminito zit het mee en hebben we een lekker zonnetje.

Bij de ingang krijgen we een helm met haarnetje. Die is verplicht en moet op blijven gedurende de hele route. Dit voor het geval dat er een stuk steen afbrokkelt en naar beneden dondert. Die wil je niet op je hoofd krijgen.

stromend-water-el-caminito-del-rey
wandelen-door-el-caminito-del-rey

De route is zo’n 8 kilometer lang. We hebben een gids geboekt dus wandelen we door El Caminto del Rey in een groep. De uitzichten zijn werkelijk schitterend, wat een prachtig gebied. Het is een hele veilige route. Smalle stukken komen eigenlijk niet voor en op de meeste plekken vind je relingen die ervoor zorgen dat er eigenlijk niks kan gebeuren.

Het is niet altijd zo veilig geweest krijgen we te horen van de gids. Zo zijn er rond de jaren 1999/2000 meerdere mensen verongelukt en werd een deel van het pad gesloopt. Jarenlang was het verboden om de El Caminito te beklimmen totdat besloten werd om een grote, toeristische attractie te maken van El Caminito del Rey. We kunnen wel zeggen dat dat gelukt is!

rivier-wandelen-door-el-caminito-del-rey-de-redactiereis-zit-er-op
bomen-en-ruig-landschap
landschap-el-caminito-del-rey

We naderen het einde van de route maar niet voordat we de brug zijn overgestoken. Deze plek biedt wat mij betreft het mooiste uitzicht van de route waarbij je zowel goed in de verte als in de diepte kunt kijken.

Na 8 kilometer te hebben gelopen komen we op een verzamelpunt aan. Hier heb je de gelegenheid om wat eten en/of drinken te kopen. Het weer slaat een beetje om en net als in de dagen hiervoor begint het te regenen. Wat een timing! Haha

de-hangbrug
smal-pad-el-caminito-del-rey

Het is een erg geslaagde dag. Een wandeling door El Caminto del Rey stelt absoluut niet teleur. Qua uitzichten de mooiste wandeling die ik tot nu toe heb gelopen in Andalusië. Weer iets van de buckelist af!