Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
souvenirs-granada-stad

#63 Wandelen door Granada stad

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Vandaag gaan we naar Granada stad. Nee, niet om het wereldberoemde en prachtige Alhambra te bezoeken. Het Alhambra is geweldig en een absolute aanrader, daar zijn we dus ook al een paar keer geweest. Dit keer kiezen we ervoor om door de oude, smalle straatjes te slenteren, af te dalen en omhoog te klimmen. Zo hebben we meteen een goede workout te pakken.

We parkeren boven in de stad en dalen op ons gemak af, richting de kathedraal, want die hebben we van binnen nog niet gezien. 

smal-straatje-met-uitzicht-op-het-alhambra-granada
smal-steegje-granada-stad

De kathedraal

De kathedraal is echt een prachtig bouwwerk, zowel van buiten als van binnen. Je kijkt je ogen uit en ik vraag me toch altijd weer af hoe men toch in staat is geweest een dergelijk bouwwerk te creëren. Er zijn best veel mensen in de kathedraal en toch is het er rustig.

de-kathedraal-in-granada-stad-andalusie
granada-stad-kathedraal
interieur-catedral-de-granada-andalucia

We drinken wat op een terrasje en kijken uit op een vreedzame demonstratie. Zo kan het dus ook. Even verderop gaat het er wat minder vreedzaam aan toe als een verwarde man zonder enige aanleiding herrie schopt en met veel lawaai een andere man aanvalt. De guardia civil komt er aan te pas om de verwarde man af te voeren. 

We lopen door de Mercado de Artesenia, waar de Moorse elementen prachtig zijn. Granada is sowieso een prachtige stad. We laten hier heel wat stappen achter.

mercado-de-artesania-granada
mercado-de-artesania-tegeltafereel-granada
granada-stad-centro-sagrario

Lekker eten bij Hicuri

Na al dat wandelen door de stad krijgen we trek en strijken we neer in restaurant Hicuri, volledig vegetarisch/vegan. Het is een kleurrijk restaurant met mooie muur- en plafondschilderingen. We genieten van een vegan burger en een vegan tiramisu. Heerlijk. We hebben weer energie om de stad verder te verkennen.

vegan- en-vegetarisch-restaurant-hicuri-granada-stad
hicuri-restaurant-granada-stad

De weg omhoog

We hebben heel wat straatjes afgedaald en om weer bij onze auto te komen, moeten we dat nu omhoog klimmen. Het is vrij warm, dus dat valt nog niet mee. Gelukkig zien we veel onderweg en hebben we zo een mooi excuus om even stil te staan en rond te kijken. 

zicht-op-granada-stad

Als we weer in de buurt van de auto zijn, strijken we nog even neer op een terrasje met live-muziek. Drie muzikanten schreeuwen ons een paar nummers toe. Au, het doet gewoon zeer aan onze oren. We zijn blij als ze na drie nummers verder trekken.

Na zo’n 15.000 stappen in Granada keren we terug naar de stilte en de rust van Casa Olivar en duiken we met onze vermoeide voeten heerlijk de jacuzzi in. Een betere afsluiting van de dag kunnen we ons niet wensen…

acuzzi-casa-olivar-tocon-granada