Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
aguilar-de-la-frontera

#64 Op naar Córdoba

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Op naar Córdoba

Na een paar geslaagde dagen bij Casa Olivar is het tijd om richting Córdoba te gaan waar we overnachten bij een bekende B&B van ons, Casa el Pozo Cordobes. We nemen afscheid van Carl en Marijke en stappen in de auto. We zoeken eerst nog een leuke stop voor onderweg en komen uit bij Aguilar de la Frontera.

op-naar-cordoba

Eventjes stoppen in Aguilar de la Frontera

We rijden het dorp in en vinden snel een parkeerplek. Het dorp heeft een paar prachtige kerken en de bekende smalle witte straatjes vind je ook hier terug. We stuiten op een groot plein met een paar terrasjes. Het is nog erg rustig in het dorp dus hebben we de tafeltjes voor het uitkiezen. We bestellen wat tapas en genieten van het fijne zonnetje. Het is aangenaam warm, wat is het toch heerlijk om in het voorjaar in Andalusië te zijn.

Het is rond 14:00 uur als het terras helemaal volloopt. Alsof de lokalen met elkaar hebben afgesproken om tegelijkertijd het terras op te zoeken, zo snel als het gaat hahaha. Het zorgt voor een gezellig sfeertje.

gezellig-plein-in-aguila-de-la-frontera
gezellig-druk-op-het-terras-in-aguilar-de-la-frontera

Bezienswaardigheden in Alguilar de la Frontera

Na de lunch gaan we nog eventjes verder op pad het dorp in en stoppen we bij Torre de Reloj. Een grote en mooie klokkentoren. Deze barokke toren dateert uit 1774. We bezoeken ook nog eventjes het Castillo de Aguilar de la Frontera. We komen niet veel verder dan een blik aan de voorkant. Betreden is helaas niet mogelijk, maar ook van de buitenkant is het een zeer fraai aanzicht. 

torre-del-reloj-aguilar-de-la-frontera
santa-maria-del-soterrano

Een fijne uitvalsbasis bij Casa el Pozo Cordobes

Na deze stop rijden we door naar Córdoba. Waar de eigenaren Henk & Mari Carmen ons verwelkomen. Met de redactie zijn we hier al een keertje eerder geweest maar voor mijzelf is het de eerste keer hier, leuk!

Diezelfde avond besluiten we om bij de B&B te eten. Annelies heeft mij verteld dat Henk fantastisch kan koken dus daar ben ik erg benieuwd naar! We krijgen een 3-gangen diner voorgeschoteld en het smaakt ons fantastisch, wat een lekker eten!

‘s Avonds kletsen we nog eventjes gezellig bij en daarmee komt er weer een eind aan een geslaagde dag. De komende dagen is het tijd om de omgeving van Córdoba verder te ontdekken.

couscous-met-tofu
vegetarische-salmerejo-casa-el-pozo