Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
casa-el-pozo-cordobes-cordoba

Casa El Pozo Cordobes – Córdoba

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

We zitten in de tuin van Casa El Pozo. De temperatuur is heerlijk en we genieten van een, door Henk verzorgde, maaltijd. Er zijn nog meer gasten en we nemen met elkaar de dag door. Morgen gaan we met Francisco, de zoon van Henk en Mari Carmen een fietstocht maken door Córdoba. Francisco heeft daar zijn bedrijf ‘Ontdek Córdoba’ en biedt verschillende tours aan. Zover is het nog niet. Eerst genieten we nog een avondje van een fijn diner en goed gezelschap.

Te gast bij Casa El Pozo Cordobes

casa-el-pozo-voorzijde-cordoba

De ligging

Casa El Pozo Cordobes ligt aan de rand van Córdoba, een kwartiertje rijden van het centrum. Je kunt er zelf lopend heen. De omgeving is rustig en groen. De B&B is een fijne plek om tot rust te komen. De B&B is naar de put genoemd, die op het terrein staat en van groot belang is in het vaak bijzonder warme Córdoba.

casa-el-pozo-benb-put-cordoba

De kamers van Casa El Pozo 

slaapkamer-casa-el-pozo
badkamer-casa-el-pozo
zicht-vanaf-het-balkon-casa-el-pozo

De B&B beschikt over 4 tweepersoons kamers. Alle hebben een fijne badkamer met douche, wastafel en toilet. Enkele kamers hebben een balkon of terras. 

Faciliteiten Casa el Pozo

het-zwembad-bij-casa-el-pozo

Casa el Pozo Cordobes heeft een heerlijk zwembad. Bijzonder fijn want de temperatuur kan flink oplopen in Córdoba. De tuin, met eigen kippen en allerhande fruitbomen, biedt diverse plekjes om te zitten, al dan niet in de schaduw. Wil je iets drinken of een kleine snack? Dan biedt de honesty bar uitkomst.

buitenterrein-van-casa-el-pozo
buitentafel-met-stoelen-casa-el-pozo-cordoba
de-tuin-van-casa-el-pozo-in-het-donker

Gastronomie van Casa el Pozo

Bij Henk en Mari Carmen kun je werkelijk fantastisch eten. Dat is niet zo gek als je weet dat Henk als chefkok heeft gewerkt en koken nu zijn grootste hobby is.

Het ontbijt

De ochtend begint al goed met een lekker en gevarieerd ontbijt.

ontbijt-casa-el-pozo-cordobes
theepot-treasure-island
ontbijttafel-casa-el-pozo-cordobes

Het diner

Elke dag van je verblijf kun je dus dineren bij Casa El Pozo. Geef het wel tijdig door. Voordat je arriveert ontvang je al een mailtje van Henk met de vraag of je wilt aanschuiven op de aankomstdag en wat je eventuele dieetwensen zijn.

gerecht-couscous
pastagerecht-casa-el-pozo-cordoba
citroentoetje-casa-el-pozo-cordobes

In gesprek met Henk & Mari Carmen

henk-en-maricarmen-met-een-wijnvat

Henk en Mari Carmen bieden met Casa el Pozo een prima uitvalsbasis om Córdoba te bezoeken. Het historisch centrum van Córdoba is in een kwartiertje te bereiken met de auto. 

Wij hebben een leuke tijd hier gehad, heerlijk gegeten en fijn gepraat met de hartelijke, gastvrije eigenaren. Ook over hun emigratieverhaal. Nieuwsgierig? Lees dan nu hun verhaal  op onze site in de rubriek “In gesprek met…

Henk & Mari Carmen Meijer

Casa el Pozo

Adres: Calle Tavira 8
14005 Córdoba

Telefoon: +34 676 383 487

Mail: mail@casaelpozocordobes.com
Website: casaelpozocordobes.com