Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
blik-op-cortijo-la-presa-priego-de-cordoba

Cortijo La Presa – Priego de Córdoba

Annelies
Annelies
Leestijd: 4 minuten

Wij zijn te gast bij Cortijo La Presa dat gerund wordt door Cathryn en haar man. De Cortijo is een prachtig landhuis en we verblijven hier een paar dagen. Met het weer treffen we het niet echt, maar tja het is dan ook al december. Gelukkig worden we 1 dag getrakteerd op blauwe lucht en zon. Dat maakt de omgeving en de cortijo alleen nog maar mooier.

Te gast bij Cortijo La Presa

uitzicht-cortijo-la-presa-preigo-de-cordoba

De Locatie

Cortijo La Presa ligt in het Parque Natural Sierras de las Subbéticas.

Dit natuurgebied wordt sinds 1989 beschermd en omvat 8 gemeenten in de provincie Córdoba: Cabra, Carcabuey, Doña Mencía, Iznajar, Priego de Córdoba, Rute, Luque en Zuheros.

Het park is zo’n 32.000 hectare groot en omvat steile rotsen, ravijnen, kurkeiken en populieren. Ook vind je hier olijfboomgaarden. Het is een te gek gebied om te hiken en/of te fietsen. Vele roofvogels zijn hier te zien. Cortijo la Presa ligt midden tussen de eigen olijfbomen, vlakbij Priego de Córdoba. Een heerlijke uitvalsbasis.

landschap-priego-de-cordoba

De appartementen

Cortijo La Presa beschikt over 6 ruime, zelfvoorzienende appartementen. De houten balken in het plafond en de originele tegelvloeren geven de appartementen een rustieke uitstraling. Er is airconditioning aanwezig en een open haard voor de koudere periode. 

De keuken is prima uitgerust en beschikt over een kookplaat, magnetron, koelkast en vaatwasser. De appartementen komen uit op de binnenplaats. 

keuken-cortijo-la-presa-priego-de-cordoba
woonkamer-cortijo-la-presa-priego-de-cordoba

Op de begane grond vind je het 4-persoons appartement ‘La Presa’ dat ook toegankelijk is voor gehandicapten.

Een drietal appartementen, te weten ‘La Tiñosa’, ‘El Rio’ en ‘La Era’ bestaan uit twee verdiepingen en zijn alle geschikt voor 4 personen. Alle hebben twee badkamers, ‘La Era’ heeft zelfs een ligbad.

Op de bovenverdieping vind je nog twee appartementen, waarbij ‘Las Nievas’ voor twee personen is en een jacuzzi heeft. ‘El Puente’ is weer voor 4 personen en beschikt over twee badkamers met douche.

slaapkamer-cortijo-la-presa-priego-de-cordoba
badkamer-cortijo-la-presa-priego-de-cordoba
brandende-openhaard-cortijo-la-presa

De mogelijkheid bestaat om de hele cortijo, de zes appartementen af te huren. Je hebt dan ook het exclusieve gebruik van het zwembad, restaurant en de bar.

entree-appartementen-cortijo-la-presa

De entree van alle appartementen vind je op de patio, waar je eveneens heerlijk kunt zitten.

Faciliteiten

De Cortijo beschikt over veel ruimte. Je vindt er een speelplaats en ruime parkeergelegenheid. Het zwembad vind je hoger en biedt een fantastisch uitzicht over de olijfbomen en de bergen in de verte.
buitenterrein-cortijo-la-presa-priego-de-cordoba
speelplaats-cortijo-la-presa-priego-de-cordoba
cortijo-la-presa-zwembad-priego-de-cordoba
olijfbomen-cortijo-la-presa-priego-de-cordoba
trap-naar-zwembad-cortijo-la-presa

Feesten en evenementen

Heb je een feest of wil je een evenement organiseren op een bijzondere plek? Dan is Cortijo La Presa wellicht een prima idee. Huur je alle appartementen af dan kun je er met zo’n 30 mensen overnachten. 

cortijo-la-presa-priego-de-cordoba

Gastronomie

De cortijo beschikt over een restaurant en bar, waar je, op afspraak, terecht kunt voor een lokale of internationale maaltijd. 

Een heerlijke plek tussen de olijfbomen

Cortijo La Presa is een fijne plek om te verblijven. Om er te genieten van de rust, de schone lucht en een fantastisch uitzicht.

Wij van de redactie waren er in de late herfst en het weer zat niet elke dag mee. We hebben dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de open haard. 

entree-cortijo-la-presa-priego-de-cordoba