Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
overzicht-zelf-spaans-leren

Het lesaanbod van Zelf Spaans Leren

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

De 30 dagen challenge is een fijne manier om te beginnen met online Spaans leren, maar het lesaanbod van ‘Zelf Spaans Leren’ is nog veel uitgebreider. ‘Zelf Spaans Leren’ biedt ruimte voor bijna 100 lessen buiten de 30 dagen challenge om op het gebied van grammatica, woordenschat, zinsopbouw en leestekens. Er zijn inleidings- en beginnerslessen. Wel zo fijn als je start met het leren van de Spaanse taal. 

De lessen hebben een vaste structuur net zoals bij de 30 dagen challenge. Eerst filmpjes met uitleg over het onderwerp van de les vervolgens ga je d.m.v. lezen, schrijven en luisteren oefenen met de stof. 

 

Het lesaanbod van Zelf Spaans Leren

overzicht-van-de-onderdelen-van-de-cursus-zelf-spaans-leren

Inleiding taallessen van Zelf Spaans Leren

In de categorie inleiding taal ga je aan de slag met zaken als accenttekens, leestekens, hoofdletters etc. Het is aan te raden om hiermee te starten en zo aan de slag te gaan met je schrijfvaardigheid. Bij vele Spaanse woorden moet je accenttekens toevoegen. Het is fijn voordat je met woorden en zinnen gaat oefenen dat je hier alvast een basis in hebt.

inleidingslessen-zelf-spaans-leren
filmpje-inleidingsles-zelf-spaans-leren

De beginnersroutelessen van Zelf Spaans Leren

Bij de beginnersroute ga je aan de slag met woorden en zinnen die bij het onderwerp passen van de les. Bijvoorbeeld bij een les over herkomst leer je vele relevante woorden en zinnen die je gelijk kunt toepassen als je hier een gesprek over wilt voeren in het Spaans. Zinnen zoals: ‘Waar kom je vandaan?’ en ‘Ik kom uit Nederland.’

Nadat je de oefeningen hebt gemaakt krijg je bij het voltooien van de les de mogelijkheid om een bijpassende les te volgen. Dit zijn lessen woordenschat die aansluiten op het onderwerp waar je net over hebt geleerd. Een leuke manier om je verworven kennis over een onderwerp verder uit te bereiden.

beginnersroute-zelf-spaans-leren
oefeningen-beginnerslessen-zelf-spaans-leren

Grammaticalessen bij Zelf Spaans Leren

Bij het leren van een taal mogen grammaticale lessen zeker niet ontbreken. Ook hier heeft Zelf Spaans Leren een ruim aanbod van bijna 30 lessen die steeds verder worden aangevuld. Van basisregels naar steeds diepergaande onderdelen. Voor deze lessen geldt eenzelfde structuur van uitleggen en oefenen. Dit kom je bij elke les tegen en vind ik persoonlijk erg fijn. 

Bij elke les pak je een klein stukje grammatica op waardoor je niet gelijk overspoeld wordt met heel veel informatie. Dit houdt de lessen overzichtelijk en ik merk hierdoor ook dat de regels beter blijven hangen. Als je Spaans wilt leren mogen de grammaticale lessen absoluut niet ontbreken!

categorie-grammatica-zelf-spaans-leren
grammatica-les-zelf-spaans-leren

Woordenschatlessen bij Zelf Spaans Leren

Om een gesprek te kunnen voeren is het fijn om je vocabulaire te ontwikkelen. Met de beginnerslessen leer je al veel woorden en zinnen. Om je woordenschat nog verder uit te breiden zijn de woordenschatlessen erg fijn om te doen. Bijvoorbeeld een beginnersles staat stil bij een onderwerp als werken waarbij je leert hoe je vertelt dat je werkt of waar je werkt. 

Een woordenschatles die hier vervolgens mooi op aansluit is dat je leert hoe de verschillende beroepen in het Spaans heten.

Ik raad je daarom aan om eerst een beginnersles te volgen en daarna een bijpassende woordenschatles te doen. Zo verbreed je snel je kennis over een bepaald onderwerp.

lessen-woordenschat-zelf-spaans-leren

Online Spaans Leren met ‘Zelf Spaans Leren’

Dit brede aanbod aan lessen maakt ‘Zelf Spaans Leren’ een fijne aanbieder om online Spaans te leren. De uitgebreide lessen en diversiteit aan opdrachten werkt voor mij persoonlijk erg fijn. De kracht van de herhaling blijkt bij deze lessen ook zeker van toepassing. Ik merk snel vooruitgang in mijn woordenschat en grammaticale vaardigheden.

‘Zelf Spaans Leren’ is wat mij betreft dan ook een echte aanrader!