Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
het-witte-dorp-montefrio

#62 Een dagje naar het bergdorpje Montefrío

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Klimmen naar de top van Montefrío

Het is heerlijk wakker worden bij Casa Olivar, de B&B waar wij 3 nachten verblijven. De B&B ligt ongeveer een uur van Málaga, maar het voelt alsof we in een hele andere wereld terecht zijn gekomen. Wat een rust en wat een stilte heerst er hier. We zijn hier omgeven door schitterende natuur en als kers op de taart zie je in de verte de Sierra Nevada liggen met sneeuw op de toppen, wauw!

ontbijt-bij-casa-olivar

Vandaag hebben we het plan om het bergdorpje Montefrío te bezoeken. Het dorp ligt ongeveer op 20/25 minuten van de B&B af dus vandaag geen lange autorit. We stappen in de auto en gaan op pad. De route naar Montefrío is al schitterend. Via een weg door de bergen worden we getrakteerd op prachtige uitzichten. Het is echt een feest om hier doorheen te rijden.

Op een gegeven moment bereiken we de rand van het dorp waar je ook gelijk een prachtig uitzicht hebt over Montefrío. De schitterende witte huisjes en met op top van de berg het kasteel. Een mooie start van ons bezoek.

prachtig-buitengebied-rondom-montefrio
omgeving-montefrio

Iglesia de la Encarnación

We parkeren de auto en gaan te voet verder op ontdekking. Wat meteen in het oog springt is de kerk en dan met name de ronde vorm van het gebouw. De Iglesia de la Encarnación is met een recht een fraaie bezienswaardigheid. Je moet ook zeker eventjes een kijkje binnen nemen als je in Montefrío bent.

iglesia-de-la-encarnacion-montefrio
iglesia-de-la-encarnacion

Castillo de Montefrío

Dan wacht ons de klim naar boven. We kunnen natuurlijk niet weg uit Montefrío voordat we het kasteel van dichtbij gezien hebben. Via de steile weggetjes vinden we onze weg omhoog. De temperatuur is inmiddels al flink toegenomen waardoor we de nodige zweetdruppeltjes laten onderweg.

Uiteindelijk komen we bij het kasteel aan. Buiten is het uitzicht al zeer fraai en voor slechts paar euro kan je ook binnen een kijkje nemen. Dat doen we uiteraard en zo krijgen we meer te weten over de historie van het kasteel en Montefrío. De vriendelijke man achter het loket start voor ons een  8 minuut durende film. Binnen stuiten we vervolgens ook op een trappenhuis. Nieuwsgierig als we zijn gaan we natuurlijk naar boven. Het is nog een hele klim hahaha, maar we komen boven en kijken uit over Montefrío en de wijde omgeving. Een leuk slot van onze klim in Montefrío.

het-kasteel-van-montefrio
montefrio-vanaf-boven

Terug naar de B&B

We gaan het kasteel uit en dalen weer af richting de auto. We nemen een lekker uitgebreide lunch zodat we vanavond niet meer weg hoeven bij onze accommodatie. Eind middag, begin van de avond genieten we van de voorzieningen die Casa Olivar te bieden heeft. We zwemmen wat en komen heerlijk tot rust in de jacuzzi van de B&B.
Het is wederom een geslaagde dag met mooie activiteiten en chill momenten. Wat is het toch fijn in Andalusië…

zwembad-van-casa-olivar