Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
torre-sevilla-aanblik-naar-boven

#35 Torre Sevilla, de lippenstift

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Torre Sevilla, de veelbesproken toren

Een lippenstift als herkenningspunt voor de historische stad Sevilla? Wie had dat ooit gedacht?  Maar dat is het wel. De lippenstift is de bijnaam voor Torre Sevilla, die eruit ziet als, je raadt het al, een lippenstift.

Om deze toren, de hoogste van Andalusië, is veel te doen geweest. Heeft er zelfs bijna voor gezorgd dat Sevilla van de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschrapt werd. Bijna, zover kwam het gelukkig niet.

Wat is dan toch die 180,5 meter hoge toren die hoog boven Sevilla uittorent. We gaan er naartoe want je schijnt er ook naar boven te kunnen.

torre-sevilla-180.5-meter-hoog
torre-sevilla-close-up

Indrukwekkend

We lopen richting de toren die, naarmate je dichterbij komt, steeds imposanter wordt. Wat een fraai bouwwerk is het eigenlijk, met haar ronde vorm en rode kleur. We moeten eerst buiten met de roltrap naar beneden om zo de entree naar boven te vinden.

entree-torre-sevilla
zicht-op-torre-sevilla-vanuit-winkelcentrum

Naar boven

Bij de receptie kopen we een kaartje ad. € 8,00 per persoon. Een man begeleidt ons naar de lift en geeft aan met welke lift we naar boven mogen. Hij bedient deze, dus we krijgen geen kans om ergens onderweg uit te stappen. De lift zoeft rechtstreeks naar de 37e verdieping en dat gaat bijzonder snel. We voelen zelfs de luchtdruk in onze oren. 

strepen-uitzichtspunten-torre-sevilla
zicht-op-historisch-deel-sevilla-vanuit-torre-sevilla

De rooftopbar

Binnen no-time zijn we boven in de rooftopbar. Op de grote raampartijen is aangegeven welk deel van de stad je kunt zien. Jammer dat ze daar van die grote verticale stickers op hebben geplakt. Dat maakt het fotograferen iets lastiger. De ramen kunnen overigens ook wel een wasbeurt gebruiken. Het uitzicht is echt fenomenaal. Je kijkt uit over de oude stad met al haar herkenningspunten.

De rooftopbar zelf vinden we niet zo bijzonder. Het oogt allemaal niet zo gezellig. En de prijzen van de drankjes zijn ook best aan de hoge kant. Tja, voor een uitzicht betaal je nu eenmaal… 

zitje-torre-sevilla-rooftopbar
torre-sevilla-interieur
blik-op-sevilla-vanuit-torre-sevilla