Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Stierenvechtarena-sevilla-binnenkant

#34 Stierenvechtarena Sevilla

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Een bezoekje aan de stierenvechtarena in Sevilla

Inmiddels hebben we al aardig wat van Sevilla gezien. Maar er zijn nog een aantal hotspots over die zeker een bezoekje waard zijn. Zo ook Plaza del Torros met de stierenvechtarena van Sevilla. We zijn er al vaak voorbij gelopen maar nou is het tijd om ook is een kijkje binnen te nemen.

tribunes-stierenvechtarena-sevilla

Wat een drukte!

We lopen richting het María Luisa park als we stuiten op een grote menigte. De Semana Santa was toch voorbij? Deze week start blijkbaar het seizoen van het stierenvechten in Sevilla. Grote rijen mensen staan voor de arena te wachten om naar binnen te kunnen. Het is een behoorlijke happening. De mensen zijn aardig opgedoft. Het geeft een goede indruk van hoe belangrijk dit is voor de mensen hier.

Zelf zijn we absoluut geen fan van het fenomeen stierenvechten. Al dat onnodige dierenleed. Maar helaas, dit hoort ook bij Sevilla. We zullen nooit naar zo’n gevecht gaan kijken, maar willen de arena wel even zien. Het is een prachtig bouwwerk.

standbeeld-plaza-de-torros
ingang-stierenvechtarena-sevilla

Het bezoek is tweeledig. Allereerst loop je door een klein museum waarbij je al een impressie krijgt van de traditie door de vele schilderijen en andere objecten die je daar tegenkomt. We wandelen daarna door richting de arena. Het is de grootste en belangrijkste stierenvechtarena van Spanje met een capaciteit van maar liefst 13.000 toeschouwers. Tijdens de Fería de Abril heeft de arena ook een belangrijke rol en wordt er het grootste stierenvechtfestival ter wereld georganiseerd.

posters-museum-stierenvechtarena-sevilla
atributen-musem-stierenvechtarena

We lopen de tribune op.  Die is maar voor een klein gedeelte toegankelijk. Je kunt zien dat er recent nog stierengevechten hebben plaatsgevonden. De bloedsporen zijn nog duidelijk zichtbaar in de arena.

plaza-de-toro-arena-sevilla

Zoals ik al zei wij zijn hier absoluut geen fan van. Het feit dat de stieren die in de arena moeten vechten dagen van te voren al niet meer te eten krijgen en de avond voor het gevecht ook geen drinken vinden we al heel triest. Laat staan het doden van stieren, dat is helemaal verschrikkelijk. In delen van Spanje is het al verboden om stieren te doden tijdens zo’n gevecht dus langzaam verandert het wel. Wij hopen dat er een dag komt dat het in Sevilla ook zo ver is. En die arena? Dat is een geweldige plek voor concerten en dergelijke, toch?