Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
sevilla-plaza-de-espana-andalusie

#36 Tijd om Sevilla gedag te zeggen

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Adiós Sevilla!

Wat is de tijd toch snel gegaan hier in Sevilla! Ik had van te voren niet verwacht dat ik binnen een paar weken me zo thuis zou kunnen voelen hier. Maar niets is minder waar. Wat een heerlijke tijd hebben we hier gehad.

Het laatste weekend is inmiddels aangebroken een mooi moment om eventjes stil te staan bij de hoogtepunten van deze weken want die waren er volop.

bart-marjolein-sevilla

Bezoek Marjolein

Wat was het leuk om na een paar lange reisdagen Marjolein hier te verwelkomen voor een aantal dagen. Inmiddels kennen wij de stad al behoorlijk goed door de eerdere bezoekjes aan Sevilla. Zo hebben we de eerste dagen volop benut om alle toeristische attracties af te gaan en kwam het deze week er dan ook eindelijk van om een Flamenco show te bezoeken.

boetedoeners-processie-madrugada
kruisbeeld-semana-santa
semana-santa-sevilla-troon-christusbeeld

Semana Santa

Marjolein was nog niet weg of we werden ondergedompeld in de Semana Santa. Wat een gekkenhuis! Een week vol met processies die dag en nacht door de straten liepen. Bijzonder om mee te maken. Ik wist dat het geloof hier nog erg belangrijk is. Deze week is dat nog maar eens bevestigd. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat staan grote groepen mensen langs de kant van de straat om de Jezus -en Mariabeelden te aanschouwen en om de tronen met de beelden zelfs eventjes aan te raken. Het is erg bijzonder om te zien hoe belangrijk de Semana Santa is voor de Spanjaarden. In Nederland zijn wij absoluut niet gewend dat religie zo intens beleeft wordt.

Stierenvechtarena-sevilla-binnenkant
torre-sevilla-aanblik-naar-boven
mudejar-paviljoen-sevilla

Laatste week

De laatste week in Sevilla stond vooral in het teken van nog niet verkende bezienswaardigheden zoals de Lippenstift en de Plaza de Toros. De fijne werkplekjes ontdekken zoals in het María Luisa Park en de conditie goed op peil houden bij Basic-fit. Ideaal dat je met het afsluiten van een abonnement zowel binnen als buiten Sevilla lekker kan sporten! Vooral hebben we genoten van de fijne vibe die Sevilla te bieden heeft.

Wat een heerlijke tijd was het! Maar Andalusië is groter dan Sevilla natuurlijk. Het is tijd om verder te gaan en meer fijne plekken te gaan ontdekken. Ook daar hebben we zin in!

torre-del-oro-sevilla
castillo-san-jorge-sevilla