Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
het-terras-met-zwembad-van-casa-mavi

Onder de Spaanse zon

GenieteninAndalusie.nl
GenieteninAndalusie.nl
Leestijd: 5 minuten
Annet van der Veen

Annet van der Veen

Emigratie van Frankrijk naar Spanje

Onder de Spaanse zon

De droom

Werken en wonen in het buitenland, een droom die ik als 16-jarige al had. Daarom toen al een toeristische opleiding gedaan, maar uiteindelijk zou het nog jaren duren voor de stap werd genomen… Na een aantal jaren kwamen wij bij elkaar en bleken beiden dezelfde wens te hebben. Inmiddels had ik een zoon uit een eerdere relatie en die wilde niet mee naar het buitenland. Dus onze plannen werden voor onbepaalde tijd in de koelkast gezet…

En toen… de kans!

Toen zoonlief in zijn masterjaar zat vertelde hij dat hij en zijn vriendin naar Londen zouden gaan verhuizen en werken. Onze tijd was gekomen dat we de plannen in werkelijkheid konden omzetten! De jongste jongens waren 8 en 10 jaar dus nog een prima leeftijd om ze mee te nemen in dit nieuwe avontuur. Beiden waren we zelfstandige (Edgar in de logistiek en ik had mijn eigen uitzendbureau). Dit maakte het vertrek makkelijker. Mijn uitzendbureau kon ik voorlopig op afstand nog aanhouden.

de-tijd-in-frankrijk-van-annet-en-edgar

Het vertrek

We zijn begin 2018 vertrokken en hebben in Nederland alles achter ons gelaten (dus resident geworden). Een prachtig paradijsje in midden Frankrijk… In de zomer is het natuurlijk 6 weken snoeihard werken, maar de gezelligheid van alle blije vakantiegangers maakt alles goed. De hele zomer word je geleefd en sta je 24/7 aan. Als het dan september is, voel je ook pas hoe moe je bent. Het mooie van een camping is dat je een heel lang seizoen, heel relaxed je eigen ding kan doen voordat de drukte weer begint. 

Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk websites te maken en heb afgelopen winter over Spanje een affiliate website gemaakt: genietenindezon.nl en casa-mavi.com van onze eigen villa’s. Met de affiliate website ga ik weer verder als ik meer tijd heb want dat ligt al weer een aantal maanden stil. Maar eerlijk is eerlijk, ik verlang in januari/februari al weer naar de gezellige drukte en het ‘leven’ op de camping want het is hier wel heel stil in de wintermaanden. Dit jaar hebben we helaas moeten besluiten, vanwege gezondheidsproblemen van Edgar, om de camping in Frankrijk te verkopen.

natuur-in-frankrijk
het-zwembad-op-de-camping-van-annet-en-edgar
annet-in-het-water-in-frankrijk

Een nieuwe uitdaging 

Maar wat dan nu? Een ding stond in ieder geval al vast, terug naar Nederland was voor ons geen optie. We missen de mensen die ons lief zijn in Nederland, maar verder zijn we blij uit de hectiek van het leven daar te zijn. Nu komen we ook al ruim 20 jaar in Andalusië omdat daar familie woont. Dus dat was een prachtige optie.  Omdat we daar heel graag komen en ons daar ook super prettig voelen. Wij hadden al jaren voor onszelf vaststaan dat we hier wilden gaan wonen met ons pensioen. Dat het al zoveel jaar eerder zou gebeuren, daar hadden we zelf nooit over nagedacht. 

Onze jongens (nu 14 en 16 jaar) wilden heel graag naar Spanje vanwege de levendigheid en gezelligheid. We wonen in Frankrijk momenteel echt in een heel dunbevolkt gebied en onze jongens, in de puberteit, hebben duidelijk andere behoeftes. 

Spaans

Beide jongens  beseffen natuurlijk heel goed dat ze weer een taal intensief moeten leren. Ze hebben al een paar jaar Spaans op school gehad, krijgen nu al een aantal maanden extra Spaanse les ,die nog meer geïntensiveerd wordt zodra we in Torrox wonen. Ze vinden Spaans een leuke en makkelijke taal dus deze drempel is niet heel hoog. 

Zelf heb ik tijdens mijn toeristische opleiding met Spaans mijn hoogste examencijfer ooit gehaald, een 9!

Wij gaan beiden ook intensief lessen volgen zodra we in Spanje zijn. Er zijn 2 colleges in Torrox waarvan er 1 onze voorkeur heeft. Die heeft een tweetalige afdeling Engels/Spaans en hier worden veel vakken in het Engels gegeven. Het andere college heeft Spaans/Duits tweetalig en is dus eventueel ook een interessante optie. 

Ik heb contact opgenomen, maar wacht helaas nog op een reactie. Zodra we in Torrox zijn zullen we informeren bij de gemeente wat de mogelijkheden zijn, als we nog niets gehoord hebben. Wat we begrepen is dat we blijkbaar zelf niet kunnen kiezen en de kans ook aanwezig is dat 1 of beide scholen al vol zitten dus het is nog wel spannend. Maar ook daar komt dan wel een oplossing voor, genoeg colleges in de buurt.,

het-zwembad-van-casa-mavi
uitzicht-op-de-zee-vanaf-casa-mavi

De nieuwe plek

Omdat we verder keken vanuit Frankrijk naar een nieuw avontuur hielden we de huizenmarkt goed in de gaten en liepen we tegen een fantastisch pand aan met 2 villa’s, een 8- en 6 persoons. We zijn met het hele gezin gaan kijken en hebben snel besloten dat dit ons nieuwe avontuur zou worden! Beide villa’s hebben we vanaf eind mei in de verhuur. Voorlopig gaan we zelf in de 6 persoons villa wonen. 

De villa’s hadden al een toeristische licentie en het werd al veelvuldig verhuurd. Wij hebben een gestor gevraagd de licentie voor ons te laten veranderen zodat het op onze naam zou komen te staan. Ook heeft hij de NIE’s voor ons geregeld. Wij kiezen met ons drukke leven graag voor het gemak en de zekerheid dat het goed gaat. Als we er eenmaal zitten gaan we residentie aanvragen, we zullen dan weer van zijn expertise gebruik gaan maken.

8-persoons villa

De 8-persoons villa is een prachtige, ruime villa met meerdere grote terrassen en een fantastisch zwembad met 2 in-pool ligbedden en een geweldig uitzicht op zee. Het ligt 10 minuutjes van Torrox en 15 minuten van de kust.

De villa heeft 4 slaapkamers met ensuite badkamers. Eén slaapkamer die met een trap bereikbaar is heeft 4 bedden, een whirlpool en een groot eigen privé terras. Er is een buitenkeuken, BBQ, Balinees bed en een zonneweide met ligbedden en hangmatten. Gasten die volop privacy, ruimte en comfort willen zijn hier helemaal op hun plek!

 

balinees-bed-casa-mavi

Nog eventjes

Terwijl we in september de laatste gasten op de camping hebben die komen en gaan, zijn we tussen de bedrijven door aan het inpakken, dingen aan het regelen en afronden. De verhuiswagen komt 1 oktober dus de datum staat vast. Deze hebben we gevonden via een FB pagina voor Nederlanders en Belgen in Spanje. Het is een Nederlander die veel transport naar Spanje doet. 

Natuurlijk liet onze oude, trouwe auto ons in de steek. Waar we dachten in Spanje een nieuwe auto te kopen hebben we die hier recentelijk gekocht.  Deze kan pas tegen de laatste week van september geleverd worden wat het weer spannend maakt. Want ook in Frankrijk kan je niet altijd van de gemaakte afspraken uitgaan.

Gelukkig hebben we nog een andere auto die we eigenlijk hadden willen verkopen hier maar ja, zonder auto dat gaat niet dus de kans is groot dat we uiteindelijk met 2 auto’s richting Spanje gaan rijden. 1 ding is zeker, het leven is vol met onverwachte gebeurtenissen. Door het ondernemende leven dat we leiden went het zelfs een beetje op een gegeven moment. knop om en weer doorrrr! Uiteindelijk komt het goed en hoe dan ook, we zitten binnen een paar weken op ons terras in de Andalusische zon 😉

casa-mavi-van-annet-en-edgar