Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
sevilla-restaurante-ditaly-pizza

Restaurant Ditaly, Sevilla

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Restaurant Ditaly

Sevilla kent vele fijne eetadresjes. Of je nou Spaanse tapas, Indisch, Japans, of Italiaans wilt eten, de keuze is reuze. Het Italiaanse restaurant Ditaly is een absolute aanrader. Wat een fijn restaurant met heerlijke gerechten, Jammie!

de-entree-van-ditaly

Het restaurant

Ditaly is gelegen aan de doorgaande weg Calle Reyes Católoicos. Het restaurant kent een klein terras maar de meeste tafeltjes zijn binnen. Het restaurant ademt een fijne sfeer.

Duurzaamheid

Ditaly heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en handelt daar ook zeker naar. De pizza’s worden gebakken in een ecologische, houtgestookte oven. Hierbij gebruikt het restaurant geen brandhout maar houtpellets. Het grootste voordeel van deze pellets is dat deze nauwelijks afval produceren. Verder maakt Ditaly gebruik van biologisch afbreekbare verpakkingen en is ook de koffie die je bestelt biologisch.

het-interieur-van-ditaly
de-bar-van-ditaly

De keuken van Ditaly

De naam verraadt al veel. Ditaly heeft een Italiaanse keuken waar de Napolitaanse Pizza er toch echt bovenuit springt. Ook staan er rijk gevulde salades en verschillende vlees- en visgerechten op de kaart. Voor als je liever iets anders wilt eten dan een pizza.

Als je hier een hapje gaat eten krijg je een placemat waar precies staat aangegeven waar je wat moet plaatsen. Denk dan aan de plaats van je bestek, bord, glas etc. Het spreekt allemaal voor zich. Op één ding na dan… Ik ga aan tafel en ik zie de vorm van een schaar. ‘Wat moet ik daarmee dan?’, vraag ik me af. Het antwoordt volgt snel.

Bij Ditaly snijd of beter gezegd knip je je pizza met een schaar. Dit vind ik toch wel een hele leuke uitvinding. Het is ook bijzonder praktisch. Zo knip ik de pizza razendsnel in een aantal stukken. Die schaar hou ik erin, haha. 

Annelies is vegetarisch maar ook voor haar zitten er heerlijk gerechten bij. Ze kiest voor een rijkgevulde salade met verschillende groente en een heerlijke dressing en dan als kers op de taart de Tiramisu als toetje. Wauw wat lekker! 

placemat-ditaly
napolitaanse-pizza
rijk-gevulde-salade
tiramisu
bart-met-napolitaanse-pizza
kaart-ditaly
menukaart-ditaly

De bediening is super vriendelijk en de inrichting van het restaurant fijn en sfeervol. Het restaurant heeft een beneden- en een bovenverdieping. Voor een heerlijke Italiaanse maaltijd in Sevilla zit je bij Ditaly zeker goed!