Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
de-zon-keert-terug-in-andalusie

#55 Eindelijk zon in Andalusië!

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Eindelijk keert het zonnetje terug in Andalusië!

Na een weekend dat in het teken stond van buien, buien en nog eens buien, worden we vandaag eindelijk een keer wakker met een fijn ochtendzonnetje. Het zonnetje doet meteen zoveel met de omgeving. Het Palms resort was al prachtig, maar het zonnetje maakt deze plek toch nog magischer. Wat een schitterende plek. Fijn dat we ook nog even kunnen genieten van het resort met zon.

heerlijke-zonnetje-bij-the-palms-boutique-resort-malaga
het-buitengedeelte-van-the-palms-boutique-resort-malaga

Casa el Obispo

Maar vandaag is het ook tijd om naar de volgende accommodatie te gaan. We pakken onze spullen en rijden maar LIEFST 10 hele kilometers om in Alhaurín el Grande bij onze volgende accommodatie te komen. Na de lange afstand die we begin vorige week nog hebben afgelegd zijn deze kleine afstanden toch ook wel eventjes fijn.

We rijden naar Casa el Obispo waar wij de komende 3 nachten zullen verblijven. Dirk, de eigenaar staat ons al op te wachten om ons te verwelkomen. Het is werkelijk een prachtige plek midden in Alhaurín el Grande. Ik weet zeker dat wij hier een heerlijke tijd zullen hebben. Meer over de accommodatie Casa el Obispo is binnenkort te lezen in de rubriek: Accommodaties bij Nederlandstaligen.

de-woonkamer-van-casa-el-obispo-va
het-terras-van-casa-el-obispo

Cártama

Het is pas begin van de middag en we besluiten om de auto in te stappen en naar het dorpje Cártama te rijden. We rijden door de typische smalle straatjes en vervolgen onze weg naar boven naar het kasteel. We kunnen onze auto nergens kwijt bij de ruïnes van het kasteel dus besluiten we maar om te keren. Deze hoogte levert ons nog wel een prachtig uitzicht op van de omgeving. Weer beneden gaan we te voet verder en slenteren een uurtje door de smalle straatjes van dit witte dorp. Het is altijd leuk om nieuwe dorpjes te ontdekken.

uitkijkend-over-cartama
het-witte-dorp-cartama
ruines-kasteel-cartama

Lekker dineren bij Santiago’s kitchen

In de avond besluiten we op aanraden van de eigenaren van ons vorig logeeradres te eten bij Santiago’s kitchen. Dit restaurant is een schot in de roos. Het eten is fantastisch en met goed gevulde buikjes gaan we van tafel. Ik raad iedereen Santiago’s kitchen aan.

lekker-voorgerecht-santiagos-kitchen
overheerlijke-bowl-van-tonijn-santiagos-kitchen

Daarmee sluiten we weer een dag af in Andalusië. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven zijn we vanaf nu verzekerd van mooi weer. We gaan het zien…