Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
kamers-spain-palm-resort-alhaurin-de-la-torre

#54 Relaxen en yoga

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Dag Málaga

Het regent stevig als we ontwaken. Je zou bijna vergeten dat we in Málaga zijn, in het ‘bijna’ altijd zonnige Andalusië.  Vandaag vertrekken we en strijken we neer in Alhaurín de la Torre. Het is maar een half uurtje rijden en dat is wel zo lekker. 

venta-los-ninos-alhaurin-de-la-torre

Lunch

Onderweg stoppen we bij ‘Venta Los Niños’ een typisch Spaans bar/restaurant. We sprinten naar de deur want de regen valt nog steeds met bakken uit de lucht. Binnen zien we een typisch Spaans tafereel. Spaanse mannen nemen onder het genot van een lekker drankje (en het is nog niet eens 12:00 uur!) de dagelijkse gang van zaken door. Amper een vrouw te bekennen. Het is een mooie bar, bedekt met diverse taferelen in prachtige tegeltjes.  Achter klapdeuren bevindt zich het restaurant, maar wij strijken neer aan een tafeltje in de bar. Wel zo gezellig.

tegeltaferelen-onder-de-bar-venta-los-ninos
broodje-gezond-en-koffie-venta-los-ninos
venta-los-ninos-bar-restaurant-alhaurin-de-la-torre
bart-rekent-af-venta-los-ninos

Achter de bar heeft een vrolijke dame alles prima onder controle. Zij voorziet de mannen van de drankjes en ons van een heerlijk broodje gezond met een lekkere koffie. Het regent nog steeds hard als we weer naar de auto rennen.

Yoga resort

Niet veel later komen we aan op ons nieuwe adres. The Palms Boutique Resort Málaga, in Alhaurín de la Torre. Het is een prachtig yoga resort, dat uitsluitend nu met Pasen als B&B opereert. Hebben wij even geluk. We worden verwelkomd door de eigenaar met twee paraplus. Die hebben we nodig ook.

In de middag sluiten we aan bij een yogaklasje. Een uurtje yin yoga, lekker rekken en strekken. Precies wat we nodig hebben. Het uurtje wordt afgesloten met een klankschalensessie. We voelen ons als herboren.

Dat het complex prachtig is, zien we pas echt goed als het aan het einde van de middag eindelijk droog wordt en we zelfs een klein zonnetje krijgen. Dat maakt zo’n verschil.

yoga-studio-klankschalen
bart-is-klaar-voor-de-yogales
de-yoga-studio-palms-boutique-resort
palms-boutique-resort-malaga-alhaurin-de-la-torre

Venta la Porrita

‘s Avonds eten we in het Spaans restaurant ‘Venta la Porrita’ in Alhaurín de la Torre. We komen binnen in de bar. Achter een muur is het restaurantgedeelte. Zowel in de bar als in het restaurant staat een TV aan. De verlichting is, zoals zo vaak in een Spaans restaurant, helder. Echt sfeervol is het er niet, maar het eten is oké. We krijgen zowaar groente. We zijn nog vroeg, voor Spaanse begrippen. Buiten ons zit er een, best luidruchtig, Engels gezelschap in het restaurant.

ingang-venta-la-porrita-alhaurin-de-la-torre
tortilla-espanol-y-verduras-venta-la-porrita
bar-restaurant-vanta-la-porrita-alhaurin-de-la-torre

De afsluiting van de dag

Als we terugkeren op het resort, daalt de rust over ons neer. Nog even chillen en lekker lezen voordat we de dag afsluiten. Al klettert de regen tegen het raam, wij voelen ons heerlijk comfortabel in onze kamer.

slaapkamer-palms-boutique-resort-alhaurin-de-la-torre