Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
processie-in-de-avond-malaga

#53 toch nog processies in Málaga

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Toch nog processies in Málaga

Málaga verkennen

Na de domper van gisteren waarbij er slechts een processie door kon gaan, gaan we vandaag met een heel ander idee de stad in. Door wat wij gisteren te horen hebben gekregen verwachten wij niet dat er vandaag nog processies zullen zijn. Dus gaan we Málaga verder verkennen!

We spreken in het centrum af met Liesbeth en beginnen met een lunch. We vinden met Restaurante Julia een fijne tapasbar. Hier nemen we paar heerlijke gerechten en met een goed gevulde maag gaan we op stap.

tapasbar-julia-in-malaga
fijne-tapas-bij-tapasbar-julia

Rondje door Málaga

Wij kennen Málaga al behoorlijk goed en daarom benutten we deze dag om Liesbeth de mooie bezienswaardigheden te laten zien die de stad te bieden heeft. Eerst maken Liesbeth en ik een rondje door het Alcazaba. Het weer zit ons gelukkig mee en het blijft droog. Na een uurtje door het Alcazaba te hebben gelopen lopen we eruit en gaan we richting de Kathedraal.

Het is Witte Donderdag, de dag dat Jezus Christus zijn laatste avondmaal nuttigde. De kathedraal zit propvol voor de mis. Annelies is inmiddels aangesloten en zij blijft samen met Liesbeth in de Kathedraal om de mis bij te wonen.

rondje-door-het-alcazaba-in-malaga
bart-in-het-alcazaba

Daar zijn de processies weer

Ikzelf maak even een rondje door Málaga. Het is altijd fijn om door het oude centrum te slenteren. Het is behoorlijk druk vandaag in de stad. Met mij gaat er een golf van mensen richting Plaza de la Constitución, wat zal daar toch te doen zijn?

Ik loop de hoek om en sta opeens weer oog in oog met een processie.. huh? Gaat het dan toch nog door? Wat ongelooflijk fijn voor de Spanjaarden die hier het hele jaar naar hebben uitgekeken. Het lijkt droog te blijven. Vandaag dus gaan er toch nog een aantal processies door.

processie-in-het-centrum-van-malaga-semana-santa

De processies in Málaga

Als ik terugloop naar de Kathedraal is het ook erg druk. Vele mensen verwachten dat de processies voorbij de hoofdingang komen en zoeken daarom massaal een plekje langs de route, maar het is verwarrend waar de processie nou precies langskomt en later blijkt dat door de kans op regen er  gekozen is voor een aangepast route.

Snel verplaatsen we ons naar de daadwerkelijke route en vangen zo toch nog een glimp op van de processie. Hier hadden we gisteren geen cent meer voor gegeven. Een aantal beelden komen voorbij als we besluiten om terug te keren naar het appartement. Dat is nog niet zo eenvoudig… Er zijn meerdere processies in Málaga aan de gang en verschillende straten zijn daardoor niet toegankelijk. Met een omweg komen we uiteindelijk toch uit bij ons appartement en komt er een eind aan een enerverende dag.

optocht-bij-de-semana-santa-malaga