Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
yucca-bb-hacienda-la-buena-vida-algarinejo

#67 Algarinejo, nieuw adresje en een culinaire verrassing

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Algarinejo, een nieuwe plek

Vandaag reizen we door naar Algarinejo. Om precies te zijn naar B&B Hacienda la Buena Vida, op zo’n 10 minuten van het dorp. B&B Hacienda la Buena Vida ligt op een fantastisch mooie plek, niet ver buiten het dorp Algarinejo. Als we uitkijken over het zwembad dan is het ons in één klap duidelijk waarom de leuke eigenaren Geert-Jan en Inge hiervoor gekozen hebben.

hacienda-la-buena-vida-algarinejo-zwembad-uitzicht

Mutske

Als we bij de B&B arriveren en voor het hek stoppen, worden we verwelkomd door Mutske, de ontzettend leuke en onvermoeibare hond des huizes.

mutske-huishond-bb-hacienda-la-buena-vida-algarinejo

De B&B Hacienda La Buena Vida

Mutske wordt op de voet gevolgd door de eigenaresse Inge, die de poort voor ons openmaakt. Niet veel later voegt Geert-Jan zich bij ons en we strijken neer op het terras bij het zwembad. Genietend van een drankje maken we kennis en niet veel later krijgen we een rondleiding over het terrein en kunnen we de kamers zien. Wat een te gekke plek zeg. De kamers zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Naast drie kamers beschikt de B&B ook over twee appartementen, waarin werkelijk niets ontbreekt. In één daarvan overnachten wij. Na de rondleiding doen we het interview, we zijn immers toch al aan de babbel. 

buitenkant-appartement-haciena-la-buena-vida-algarinejo
interieur-appartement-hacienda-la-buena-vida-algarinejo

La Huella Gastrobar

Het klikt zo leuk, dat we besluiten ‘s avonds samen een hapje te gaan eten bij één van de beste restaurants in Algarinejo, ‘La Huella Gastrobar.’ Daar stonden Bart en ik vanmiddag al voor de deur om te lunchen, maar helaas tevergeefs. 

Het restaurant is één van de favoriete restaurantjes van Inge en Geert-Jan. Het wordt ons al snel duidelijk waarom.

Ik kies voor een vegetarisch verrassingsmenu, dat echt geweldig is. Bart kiest de zalm die hij ontzettend lekker vindt. Ook de keuzes van Geert-Jan en Inge zien er goed uit en zijn erg lekker, zo verzekeren ze ons. Het is een gezellige, relaxte avond. Als we met een voldaan gevoel de deur uitgaan, bedanken we de eigenaren van La Huella, Marisol en Nico, hartelijk voor hun kookkunsten en gastvrijheid. We hebben zo lekker gegeten…

la-huella-gastrobar-algarinejo
zalmgerecht-la-huella-gastrobar-algarinejo
dessert-la-huella-gastrobar-algarinejo

Terug naar B&B Hacienda La Buena Vida

Als we weer terug zijn in de B&B, gaan Bart en ik naar ons appartement. Tijd om lekker te gaan slapen.

Het was een mooie dag.