Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
uitkijkpunt-ermita-cabra

#66 Een bezoek aan Cabra

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Een dagje naar Cabra

Het is alweer onze laatste dag in de provincie Córdoba. De stad kennen we inmiddels wel aardig dus is het tijd om de provincie verder te ontdekken. Henk raadt ons het stadje Cabra aan wat zo’n 3 kwartier van Córdoba af ligt. We ontbijten eerst en stappen daarna in de auto, op naar Cabra!

Fuente del Río 

Voordat we naar het centrum gaan stoppen we eerst aan de rand van Cabra voor de Fuente del Río. Een mooi stukje natuur met een kleine waterval. Je kunt wel zien dat het hier flink geregend heeft de afgelopen tijd. Alles is prachtig groen en ook de waterval is mooi om te bekijken.

stukje-natuur-in-cabra
fuente-del-rio

Slenteren door het centrum van Cabra

We laten de auto vlakbij de Fuente staan in een parkeergarage en gaan te voet verder naar het centrum. Het is zo’n 2 kilometer lopen dus komen we wel aan onze stappen. We stoppen eerst eventjes bij het Plaza de Toros maar de arena is dicht. De arena is alleen toegankelijk als er stierengevechten plaatsvinden. Iets verder wandelen we het centrum in waar het gelijk gezellig druk is.

Overal heb je leuke winkeltjes en verderop op het Plaza de España zorgen de volle terrassen voor een heerlijke sfeer. Inmiddels is de temperatuur aardig toegenomen en is het rond de 30 graden. Een heerlijke zomerse dag! We nemen na ons rondje plaats op een vol terras voor een lekker broodje en een koud drankje.

plaza-de-espana-cabra
winkelstraat-in-cabra

Op naar Mirador Ermita Cabra

Na de lunch keren we terug naar de auto want we hebben nog een bezienswaardigheid op de planning. We willen nog naar Mirador Ermita Cabra om een prachtig uitzicht over de omgeving mee te pakken. De kerk op de berg is het 2de gedeelte van de middag helaas dicht, maar dat weerhoudt ons er niet van om die kant op te rijden.

Met een lange slingerweg van zo’n 10 kilometer volgen we de weg naar boven. De weg is goed geasfalteerd wat wel erg fijn is! Het is nauwelijks voor te stellen dat de beelden die in de kerk staan zo naar boven en beneden worden gesjouwd.  Diep respect!

We komen boven en het uitzicht is adembenemend, WAUW! Het weer is ook prachtig, alles klopt. Wat een fantastisch gebied.

kruis-ermita-cabra
uitzicht-vanaf-ermita-cabra

Morgen gaan we weer richting Granada. Ik ben benieuwd wat dat zal brengen. Córdoba zeggen we voor nu eventjes gedag maar uiteraard komen we hier snel weer terug!