Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
casa-piolas-interieur-bar-algarinejo

#68 Culinaire hoogstandjes bij Casa Piolas en kruisboog op wip

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Fijne B&B en culinaire verrassingen

We hebben het met Hacienda la Buena Vida weer flink getroffen. Wat een prachtige accommodatie in een fantastische omgeving. Vandaag besluiten we om een dag rondom de B&B te verblijven om wat artikelen uit te werken. 

Voor de lunch gaan we eventjes naar Algarinejo waar we gereserveerd hebben bij Casa Piolas voor de lunch. Ons staat een 8-gangen verrassingslunch te wachten, dus dat belooft een culinair feest te worden, hahaha

olijvenhapjes-casa-piolas-algarinejo

Culinaire hoogstandjes

We parkeren de auto vlakbij en lopen naar het restaurant. Het wordt een privé lunch aangezien we de enige gasten zijn, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Het restaurant straalt veel klasse uit en we worden hartelijk verwelkomd door de eigenaren. Ik krijg een menu met van alles en nog wat, Annelies krijgt een volledig vegetarisch menu.

Het eten is fantastisch! Per gerecht krijgen we een uitgebreide uitleg wat alles precies is. Het is een heerlijke afwisseling van verschillende smaken met voor mij een afwisseling van vlees, vis en olijfgerechten voor Annelies is er een grote variatie aan groentes in de verschillende gerechten.

olijvenhapje-casa-piolas-algarinejo
soepje-casa-piolas-algarinejo
casa-piolas-gerechtje-algarinejo-andalusie
gerechtje-bloemkool-broccoli-wortel-piolas-algarinejo

8 Rondes lekker eten of toch niet?

Na een ronde of 6 beginnen we toch een beetje verzadigd te raken, wat ook niet zo gek is natuurlijk. Nog twee rondes te gaan, dat moet lukken. Echter ziet gang 8 er niet uit als een toetje… zal er dan nog meer komen?

Ja hoor, ook gang 9 wordt geserveerd en als we vragen aan de eigenaar of we toch wel een 8-gangen lunch hebben geboekt zegt hij: ‘Ja hoor, maar ik ben de tel een beetje kwijt haha’ Een ding weten we nu zeker de rest van de dag hoeven we niet meer te eten. Ronde 10 is dan uiteindelijk het toetje en daarmee de laatste ronde. Wat een heerlijke en culinaire ervaring, Casa Piolas is een echte aanrader. We bedanken de eigenaren uitgebreid voor deze fantastische beleving.

culinair-toetje-casa-piolas-algarinejo

Kruisboog op wip

We rijden terug naar de B&B en benutten de uren die volgen om even goed uit te buiken. Dat is wel eventjes nodig. In de avond staat er dan toch nog iets actiefs op het programma. Op het terrein kun je les krijgen in kruisboog op wip.

Dat willen we natuurlijk wel even proberen.

Met een kruisboog moet je een metalen schijfjeje van een 12,5 meter hoge mast schieten. We krijgen les van Geert-Jan, die zelf jarenlang wedstrijden heeft gespeeld en meestal won. Dus we zitten goed bij deze leermeester. Het lijkt makkelijker dan het is haha. De eerste pogingen gaan behoorlijk mis, maar uiteindelijk lukt het Annelies en mij toch om paar keer raak te schieten. Wat een leuke activiteit! 

bart-krijgt-les-van-geert-jan-kruisboog-schieten-wip

Een mooie afsluiter van een dag vol (culinaire) hoogstandjes.