Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
uitzicht-toren-kasteel-priego-de-cordoba

#69 Opnieuw naar Priego de Córdoba

Bart
Bart
Leestijd: 4 minuten

Tweede poging

Eind 2022 waren we hier al eens, in Priego de Córdoba. In de winter en dat hebben we geweten. Het plensde de hele dag. Dus besloten we nog eens terug te gaan als het weer wat beter was. Vandaag is het zover en het weer ziet er goed uit. Lekker zonnetje, blauwe lucht. Wat willen we nog meer? Wat doet een zonnetje toch veel. Het ziet er meteen zo anders uit. We zijn best op tijd en starten in de Carnecerías Reales. Dit is een historisch gebouw, gebouwd tussen 1576 en 1579 en diende als slachthuis en vleesmarkt. Nu wordt het gebruikt als cultureel centrum en is er een museum te vinden over de olijven. 

carnecerias-reales-binnenkant-priego-de-cordoba
olijfmuseum-carnecerias-reales-priego-de-cordoba

Het park La Huerta de las Infantas

We vervolgen onze weg richting het kasteel, maar lopen eerst nog even door La Huerta de las Infantas. Je hoort de vogeltjes fluiten. Het is er zeer rustig en aangenaam. Buiten een man op een bankje is er niemand. We wandelen er op ons gemak doorheen.

El castillo de Priego de Córdoba

De vorige keer was het kasteel gesloten, nu is het gelukkig open. Dus lopen we over het terrein en beklimmen de muren en torens om van het uitzicht te genieten. Een mooie plek. 

el-castillo-de-priego-de-cordoba

Torre del Homenaje

Binnen in de ommuurde ruimte staat de Torre del Homenaje. We kunnen erin en klimmen naar boven. De beloning is een fraai uitzicht.

Kleine, smalle straatjes

Met de kerk hebben we minder geluk. Daar kunnen we, ondanks de toezegging van de man bij het toeristenbureau, niet in. Dan slaan we deze maar over om vervolgens door de kleine authentieke straatjes rond te dwalen in de oude wijk Barrio de la Villa. De vorige keer renden we er doorheen door de regen. Deze keer nemen we de tijd en slenteren er op ons gemak doorheen.

straatje-barrio-de-la-villa-priego-de-cordoba

Fuente del Rey

Last but not least brengen we nog een bezoek aan de Fuente del Rey. Deze prachtige fontein komt aan haar water door La Fuente  de la Salud. Deze fontein is ook te vinden op hetzelfde plein. De laatste keer dat we hier waren troffen we de fontein aan in de herfstmodus. Toen al was de fontein prachtig! Nu schijnt de zon volop dus zijn we erg benieuwd hoe de fontein er nu bij ligt. 

Het mooie weer zorgt voor een fraai aanzicht, wat een schitterende fontein! Ik weet nou niet wat een mooier moment is om de fontein te bezoeken. Het zonnetje is natuurlijk heerlijk, maar ons bezoek aan de fontein in de herfst zorgde ook voor een prachtig beeld. 

 

la-fuente-del-rey-zij-aanzicht-priego-de-cordoba
blik-naar-boven-fuente-del-rey-priego-de-cordoba
fuente-del-rey-priego-de-cordoba
voorjaar-fuente-del-rey-priego-de-cordoba

Wandeling vanuit de B&B 

We keren terug naar Hacienda la Buena Vida. 

Onze activiteiten van vandaag zitten er nog niet op. Gisteren hebben we al met Geertjan afgesproken om te wandelen naar het uitkijkpunt over de omgeving. Dat belooft mooi te worden. Annelies besluit om bij de B&B te blijven, ik ga met Geertjan en de trouwe viervoeter Mutske op pad. 

Met een goed opgeladen telefoon starten we onze wandeling. Het lijkt een behoorlijke afstand als Geertjan wijst waar we naartoe gaan, maar dat valt in de praktijk erg mee! De omgeving is fantastisch! Zeker als we wat hoger komen zie je heel goed hoe mooi de omgeving is. Helaas is het wel een beetje heiïg waardoor we geen heldere zonsondergang hebben, maar dat neemt niet weg dat de omgeving werkelijk schitterend is.

Vanaf het uitkijkpunt zie je heel goed Algarinejo liggen, omringd door de ruige bergen. We zien de zon ondergaan en na 1,5 uur lopen keren we terug naar de B&B. Een mooie afsluiting van een fantistische dag! 

uitkijkpunt-over-algarinejo
de-prachtige-omgeving-van-hacienda-la-buena-vida
zonsondergang-kijken-vanuit-de-bergen
mooie-wandeling-door-de-bergen-van-algarinejo