Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
hacienda-guaro-viejo-malaga-belgische-benb-in-andalusie

Hacienda Guaro Viejo – Guaro, Málaga

Annelies
Annelies
Leestijd: 4 minuten

Op weg naar B&B Hacienda Guaro Viejo

We zitten in de auto, rijden door het prachtige binnenland van Andalusië en zijn onderweg naar Hacienda Guaro Viejo, dat aan de voet van de Sierra de las Nieves te vinden is en een geweldig uitzicht moet hebben op de Zonnevallei. We zijn benieuwd. Trouw volgen we Google Maps, die ons ettelijke kilometers voor de hacienda een zandweg instuurt. We kijken elkaar even aan. Gaat het wel goed zo? Vast wel, denken we en we rijden de smalle weg in. Naast mij kijk ik al snel de diepte in. De weg is hobbelig, smal en slingert over de heuvels. Duimen maar dat we geen tegenliggers krijgen. Dat wordt nog wat als we ‘s avonds op pad gaan. We bereiken de hacienda. Daar worden we allerhartelijkst ontvangen door Silvie, de eigenaresse en Sofie die stage loopt. 

We vertellen over de weg hierheen, die vonden we best uitdagend. Silvie kijkt ons vreemd aan. ‘Hoe dan? Het is toch maar een klein stukje naar boven, vanaf de doorgaande weg?’ ‘Een klein stukje?’, vragen wij. ‘Echt niet.’ Dan blijkt dat wij de verkeerde weg genomen hebben. We hadden moeten doorrijden totdat we het bord langs de kant van de weg zagen. De meeste mensen komen hier vanuit Málaga, dan gaat het automatisch goed. Wij kwamen van de andere kant en dan geeft Google Maps je weliswaar de kortste, maar niet de meest comfortabele route. 

Dus doe jezelf een plezier, zeker als je niet vanuit Málaga komt, sla pas af als je het onderstaande bord ziet.

toegangsbord-van-hacienda-guaro-viejo

Het landgoed Hacienda Guaro Viejo

Het landgoed is maar liefst 1 hectare groot. De casitas liggen op twee verschillende lagen, omdat de hacienda tegen een heuvel gebouwd is. Als je van de tweede laag verder naar boven loopt, kom je eerst langs het zwembad met de buitenkeuken. Helemaal boven is de gezellige gemeenschappelijke ruimte. Hier vind je een fijne zithoek, TV, volop spelletjes en boeken, waaronder de door Silvie geschreven reisgids ‘Andalusia in the picture’. De wifi werkt hier ook echt het best.

avond-hacienda-guaro-viejo-belgische-benb-in-andalusie
zicht-op-gemeenschappelijke-ruimte-hacienda-guaro-viejo
receptie-hacienda-guaro-viejo-malaga
gemeenschappelijke-ruimte-hacienda-guaro-viejo

Las casitas, de vakantiehuisjes

De hacienda beschikt over zeven vakantiehuisjes. Vijf standaard huisjes, geschikt voor 4 personen en twee grotere huisjes tot maximaal 7 personen. Alle huisjes zijn vernoemd naar aftakkingen van de flamenco, de bekende Andalusische dansstijl

Wij mogen in Allegria verblijven. Dat ligt op de tweede laag, op een hoek. We hebben een fijn overdekt terras met BBQ en dus dat waanzinnige uitzicht over de Zonnevallei. Heerlijk!

Een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een woonkamer met een slaapbank, TV en open haard. De keuken beschikt over twee kookplaten, een koelkast en een magnetron. Er is airco die ook warmte kan afgeven, best lekker op een wat koudere dag in de winter. Een badkamer met goede douche completeert het geheel. Al met al, een fijne plek om een tijdje te verblijven. En dat uitzicht…

uitzicht-terrasje-hacienda-guaro-viejo

Faciliteiten

Hacienda Guaro Viejo heeft veel te bieden. Wat dacht je van het fijne zwembad en de heerlijke buitenbar met keuken en honesty bar. Daar is het heerlijk vertoeven. Relaxen, af en toe een plons in het zwembad en een drankje en hapje binnen handbereik. Voor de kinderen is er ook veel. Een speeltuin, speelterrein en een kinderboerderijtje met hangbuikzwijntjes en geitjes.

Zelfvoorzienend of B&B

De huisjes zijn uitgerust met een keuken, dus je kunt zelf je maaltijden bereiden. Maar wil je toch liever de verzorging van een B&B, dan biedt Hacienda Guaro Viejo je een geweldig ontbijt, dat nooit hetzelfde is. Het ontbijt wordt geserveerd in het eetgedeelte van de gemeenschappelijke ruimte, maar ook buiten op het terras. En dat die ontbijtjes bijzonder zijn, zie je wel terug in de onderstaande foto’s. ¡Buen provecho!

zicht-vanuit-hacienda-guaro-viejo

Van niets naar het prachtige Hacienda Guaro Viejo!

Silvie en Lars hebben van Hacienda Guaro Viejo echt een prachtige plek gemaakt. Wij spraken hen uitgebreid. Met niets begonnen, maar met hard werken, een plan en een ongelooflijk doorzettingsvermogen, hebben ze dit voor elkaar gekregen. Ook nieuwsgierig naar hun verhaal. hun verhaal is nu te lezen in de rubriek “In gesprek met…”

de-familie-somers-hacienda-guaro-viejo

Silvie, Lars, Milas en Sienna

Hacienda Guaro Viejo

Carretera A-7100 km 1,9
29108 Guaro, Málaga
España
Telefoon: +34 638 24 56 42
Mail: info@haciendaguaroviejo.com
Website: haciendaguaroviejo.com