Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
boulevard-en-strand-almunecar

#72 De kust en vrouwelijke beelden in Almuñécar

Annelies
Annelies
Leestijd: 2 minuten

Bijzondere beelden

We zijn weer in Almuñécar. We hebben een afspraak voor een interview met Paula en Daniël van Rofa Soluciones. Ook willen we nog meer ontdekken over deze Spaanse plaats aan de kust. We parkeren bij de boulevard en zien in een klein parkje verschillende standbeelden, alle vrouwelijk naakt. Ook als we over de boulevard lopen komen we weer zo’n prachtig beeld tegen. Later in de stad vinden we zelfs een Romeinse fontein, waar de sproeiers wel op een heel typische plek zijn aangebracht. Almuñécar lijkt wel een fascinatie voor het vrouwelijk lichaam te hebben, of is dit toeval.

beeld-naakte-vrouw-almunecar
beeld-bij-boulevard-naakte-vrouwen-almunecar
fontein-met-vrouwfiguur-almunecar

Het interview

We slenteren langs de kust. Het water is prachtig blauw, het strand is weliswaar een kiezelstrand, maar ziet er goed uit. Een prima plek om van de zon en de zee te genieten. Almuñécar heeft een fijne Spaanse vibe. We lopen verder door de smalle straatjes naar boven en naar beneden. We klimmen weer heel wat af. Uiteindelijk belanden we op het pleintje waar we hebben afgesproken met Daniël en Paula. Het interview is leuk, de sfeer ontspannen. Later vertelt Daniël dat we helemaal niet zoveel hoeven te klimmen en dalen. We kunnen ook om die straatjes heen lopen, we hoeven er echt niet dwars doorheen. Fijn om te weten. Toch hebben die smalle, kronkelende en steile straatjes wel wat. En zo doen we ook nog een beetje aan onze conditie. Dat is ook wel nodig met al die leuke terrasjes en fijn restaurantjes.

strand-almunecar-granada-andalusie

Pizza uit de pizza-oven

Als we weer terug zijn in B&B El Oasis, verheugen we ons op de pizza’s, die Leo in de authentieke houtoven voor ons gaat bakken. Zo genieten we die avond van heerlijke pizza’s en een lekkere salade. Naast de eigenaren en wij is er ook een vriendin, Marjolein aanwezig.

Het is gezellig en ontspannen. Met mijn buikje gevuld duik ik die avond met een fijn boek mijn bed in. Het was weer een mooie dag…