Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
uitzicht-kasteel-san-miguel-almunecar-andalusie

#71 Een dagje uitwerken

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Even niet op stap, toch?

meson-bar-piedra-almunecar-granada

Een dagje uitwerken

We reizen al best weer een tijdje rond. Zien veel, ontmoeten veel leuke, enthousiaste mensen en zijn best actief. Af en toe willen we een volledig dagje wijden aan uitwerken en schrijven. Zo ook vandaag. Maar het loopt toch een beetje anders. Waar we zitten is er momenteel geen internet, dat kan gebeuren. Maar we hebben ook geen bereik met onze telefoon. Dat is hier nu eenmaal zo. Dus tja, dan wordt het wel een beetje lastig. Leo is al druk bezig om de internetproblemen op te lossen, maar hoe lang dat gaat duren kan hij natuurlijk niet aangeven. We zitten hier toch in een buitengebied, dus dan weet je het niet. Op advies van Leo en Sandra gaan we naar Mesón Bar Piedra. Daar kunnen we vast wel wat uitwerken. Goed plan, dus daar gaan we naartoe. 

interieur-meson-bar-piedra-almunecar-granada
meson-bar-piedra-binnen-almunecar-granada

Mesón Bar Piedra

We rijden naar het restaurant en vragen of het oké is als we op het overdekte terras aan de overkant van de straat mogen werken. We geven aan dat we er later te willen lunchen en nu wel een drankje willen bestellen. De ober geeft aan dat hij het terras nog moet schoonmaken, maar dat we er wel mogen zitten. Fijn. We gaan aan de slag. Niet veel later appt Leo dat de internetproblemen zijn opgelost. Mooi voor later. Nu blijven we hier, op deze leuke stek.

Tegen een uur of drie begint het restaurant vol te stromen met mensen. Het duurt niet lang of het zit helemaal vol. Wij bergen onze laptops op en buigen ons over de kaart. Daar staat verrassend veel op. Ook ik heb voldoende keuze. We kiezen voor een tropische salade, maar bestellen wel een halve portie. We hebben inmiddels wel geleerd dat de porties vaak een wat andere omvang hebben dan in Nederland. Het is maar goed ook, want als de salades gebracht worden, vraag ik me serieus af wat dan een volledig portie wel niet is. Nu is het hier in Spanje wel gebruikelijk om gerechten te delen en dat doen wij ook wel zoveel mogelijk. Maar als Bart een keertje voor vis of vlees gaat, dan haak ik af. 

Het kasteel

Na de lunch besluiten we om, onder het mom van: ‘We zijn er nu toch’  Almuñécar te gaan ontdekken. We vinden een parkeerplek op de plek waar op zondag de markt is.

Als we een klein eindje gelopen hebben zien we een deel van het Acueducto Romano de Sexi. Dit deel van het oorspronkelijk 7 km lange Romeinse aquaduct vind je in de wijk Torrecuevas. Best verrassend om dit zo aan te treffen. Wel leuk.

 

deel-acuaducto-romano-in almunejar-andalusie
castillo-de-san-miguel-almunecar-andalusie

Het kasteel San Miguel

We lopen verder door smalle en, alweer, steile straatjes naar boven, naar het kasteel. 

Het kasteel is volledig gerenoveerd. Iets te goed naar onze smaak, maar het is nog steeds een bijzondere plek om te verkennen en van het uitzicht te genieten.

.

almunecar-kasteel-uitzicht

La Cueva de los siete Palacios

We dalen weer af door de smalle straatjes en bezoeken de Grot van de Zeven Paleizen. Hier bevindt zich het Archeologisch Museum van Almuñécar.

cueva-de-los-siete-palacios-vooraanzicht-almunecar
la-cueva-de-los-siete-palacios-interieur
almunecar-la-cueva-de-siete-palacios-zuil

Terug naar de B&B 

We besluiten terug te gaan naar de B&B. We hebben vanmiddag al uitgebreid geluncht, dus maken we een soepje in de keuken die ter beschikking van de gasten staat. We eten de soep in de gemeenschappelijke ruimte, waar je ook allerlei boeken vindt. Ik vind het altijd heerlijk om te lezen. Er zit vast iets voor me bij…