Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
la-cantina-verde-buitenkant

Restaurant La Cantina Verde – Polopos, Granada

Picture of Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Uit eten bij La Cantina Verde

We rijden naar boven, naar Polopos. Er zitten behoorlijk wat bochten in de weg en het weer is ook niet echt geweldig. Regenachtig, met een sterke wind. Het is vandaag dus niet één van die 320 dagen dat hier de zon schijnt. Geen weer voor het terras, maar binnen in La Cantina Verde is het ook bijzonder aangenaam.

Vanmiddag waren we hier al en hebben we uitgebreid gesproken met Esther en René over hun emigratie naar dit dorp. Mooi verhaal en te lezen op onze website.

Nu zijn we terug om hier lekker te eten. Daar kijk ik de hele dag al naar uit. In veel Spaanse restaurants is de keuze zeer beperkt als het om vegetarische-, laat staan veganistische, gerechten gaat. Nou, hier is dat absoluut niet zo. Ik heb zowaar iets te kiezen. Als dat maar niet leidt tot keuzestress, haha.

Huiskamersfeer bij La Cantina Verde

huiskamer-restaurant-la-cantina-verde-polopos

Het restaurant heeft een warme, gezellige sfeer. Het huiskamergevoel dat Esther en René voor ogen hadden, is prima gelukt. Buiten waait en regent het. Binnen zitten we fantastisch. Het is rustig in het restaurant. Dat komt enerzijds waarschijnlijk door het slechte weer en anderzijds doordat dit een dag is, waarop het restaurant normaal gesproken gesloten is. Voor ons is er een uitzondering gemaakt. Supertof!

kerstsfeer-restaurant-la-cantina-verde-polopos
rene-achter-de-bar-cantina-verde-polopos

Terras

La Cantina Verde beschikt over een terras met een fantastisch uitzicht over de bergen en de zee. Echt een waanzinnige plek om lekker te zitten en iets te eten. Voor ons zit het er nu even niet in, waarschijnlijk een volgende keer wel, want het weer is hier overwegend mooi.

terras-met-uitzicht-polopos-la-cantina-verde
uitzicht-polopos
la-cantina-verde-buitenkant
zicht-op-zee-polopos

De lekkere vegetarische gerechten van La Cantina Verde

voorgerechtje
salade-met-zoete-aardappel-amandelen-feta
vegetarische-lasagne

Het eten is heerlijk. Als appetizer krijgen we een gerechtje met courgette, gevolgd door een salade met zoete aardappel en amandelen. Daarna volgt een heerlijke groentelasagne en we sluiten af met een lekkere worteltaart. Wat een fijn restaurant. Esther kookt fantastisch en beiden zijn ze super gastvrij. We hebben een heerlijke avond.

gastheer-rene-la-cantina-verde-polopos
worteltaart
esther-eigenaresse-la-cantina-verde-polopos

Polopos, een bekend dorp in Granada

Mocht Polopos je al bekend in de oren klinken dan komt dat vast door het TV-programma ‘Het Spaanse Dorp Polopos’. Dit programma trekt vele Nederlanders hier naar Polopos om een kijkje te nemen. Nu kunnen ze hier ook een hapje eten bij La Cantina Verde. Wel reserveren hoor, het wordt steeds drukker, want ook mensen uit de buurt weten dit restaurant steeds beter te vinden. Wat ons betreft terecht!

Het emigratieverhaal van Esther en René

Wij spraken René en Esther uitgebreid over hun emigratie naar Polopos. Nieuwsgierig? Je leest het op deze website.

de-eigenaren-la-cantina-verde-polopos-rene-en-esther
zonsondergang-polopos

Esther & René
Restaurante La Cantina Verde

Adres: Calle Plaza 1, bajo, 
18710 Polopos Granada, España

Telefoon: +34 722 11 60 37
Mail: lacantinaverdepolopos@gmail.com

Wil je op de hoogte blijven wanneer er een nieuw artikel geplaatst is op GenieteninAndalusie.nl? Volg ons dan via onze social mediakanalen!