Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
shelby-in-malaga

Reis mee met Shelby

GenieteninAndalusie.nl
GenieteninAndalusie.nl
Leestijd: 4 minuten
Shelby van Dijk

Shelby van Dijk

Mijn mini vakantie naar Málaga

Hallo iedereen! Mijn naam is Shelby en ik ben gezellig 5 dagen op bezoek geweest bij mijn opa en oma. Op dit moment wonen zij in Torremolinos (33 jaar) en hebben daarvoor ook in Nerja (5 jaar) gewoond. Mijn vader was 12 jaar toen hij daar met zijn ouders en broer ging wonen. Vanaf dat ik in de buik zat van mijn moeder, gaan wij met het gezin iedere zomer richting Torremolinos/ Málaga.

shelby-met-haar-opa-en-oma

Tijdens deze vakanties reizen wij veel af naar plekken in Andalusië. Bijvoorbeeld Granada, Sevilla, Ronda, Mijas, Nerja enzovoort. Ieder jaar zijn er weer nieuwe plekken om te bezoeken en genieten wij van de omgeving en avonturen met elkaar.
Daarnaast komen wij daar ook om tijd door te brengen met familie en voelt dit na al deze jaren als een tweede thuis.

een-bloem
de-opa-en-oma-van-shelby

Met opa en oma op stap

Tijdens deze trip heb ik samen met mijn opa en oma verschillende activiteiten ondernomen.

16 juli 2023: Ik ben aangekomen in Málaga. In de middag heeft opa heerlijk gekookt. Gerechten: Porra, gamba’s Pil Pil, tortilla, salade en fruit. Tijdens de lunch hebben we lekker bijgekletst. Later op de dag zijn we richting de boulevard van Torremolinos gegaan om ‘Dìa de la Virgen del Carmen’ te vieren. Deze feestdag is ter ere van la Virgen del Carmen, de beschermheilige en beschermster van zeelieden.

unchen-in-torremolinos
boten-aan-de-kustlijn-van-torremolinos

Het beeld van de maagd Maria wordt door de lokale bevolking door de straten gedragen. Hierbij zijn er versieringen aanwezig en vrolijke muziek. Het beeld wordt op een boot geplaatst voor een symbolische vaart langs de kust. In de zee liggen dan ook veel bootjes om dit moment bij te wonen. Ik vond het een mooie ervaring om deze dag samen te vieren met mijn familie en alle anderen aanwezigen.

palboom-in-torremolinos
de-vuurtoren-in-malaga

Dagje Málaga

17 juli 2023: In de ochtend zijn we naar een tentje gereden in Torremolinos (Playamar) waar wij Churros hebben gegeten. Daarna doorgereden naar de haven in Málaga. Eerst hebben wij Centre Pompidou bezocht, dit is een museum met moderne kunst. Het gebouw is niet te missen, een kleurrijke kubus midden in de haven 😉. 

Na dit bezoek hebben wij bij La Bella Lola gegeten, dit restaurantje zit wat verderop in de haven. Hier kun je heerlijke tapas eten! Daarna hebben wij een boottochtje geboekt bij City Sightseeing, hier heb je ook een bustour. Het loket zit aan de waterkant ter hoogte van Centre Pompidou. Tijdens deze tocht vaar je ongeveer 60/90 minuten door de haven van Málaga en een gedeelte langs de kust.

churros-eten
een-boottocht-in-malaga
centrum-pompidou-malaga-kubus

Lekker dagje aan het Strand

18 juli 2023: In de ochtend zijn we richting Playa Guadalmar gereden in Torremolinos. Dit strandje vind mijn opa altijd heerlijk om een dagje door te brengen. Hij heeft mij dit een aantal jaar geleden laten zien. Sindsdien komen wij hier altijd als ik op bezoek ben. Aan het strand zit een restaurant waar je onder andere heerlijke vis kunt eten. Wij reserveren direct als we aankomen op het strand want in de middag zit het aardig vol.

de-espesto-de-malaga
het-strand-van-torremolinos

Torremolinos

19 juli 2023: In de middag hebben wij paella gegeten bij een tentje aan het strand in Torremolinos genaamd Paella (toepasselijk😜). Na het eten hebben wij een wandeling gemaakt over de boulevard. In de avonden is dit ook heerlijk om te doen. Je kunt helemaal naar de haven lopen. Aan de boulevard zitten gezellige winkeltjes en restaurantjes. In de avond hebben wij een drankje gedaan bij ‘Playa Miguel Beach Club’. Wat ook echt een aanrader is ‘Horno Beach Club’, één van mijn favorieten 😉

de-spaanse-paella
shelby-in-torremolinos

Einde familiebezoek

20 juli 2023: In de ochtend nog even een koffietje gedronken bij opa en oma thuis en daarna al weer op naar het vliegveld ✈️. Wat een fijne dagen zijn het geweest. Het is elke keer weer fijn om hier te zijn. Zuid-Spanje is en blijft een heerlijke vakantiebestemming!