Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
over-strand-naar-marbella-centrum

#58 Een fijne strandwandeling naar Marbella

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Via het strand naar Marbella

Na ons fijne verblijf in Alhaurín el Grande bij Casa el Obispo rijden we door naar de stranden van Marbella waar wij vlakbij het strand een prachtige accommodatie vinden bij Casa Holandaluzas. Het terrein biedt plek aan 2 appartementen en een studio. Het is een heerlijke plek. Hier gaan wij zeker een paar fijne dagen hebben.

marbella-casa-holandaluzas-overzicht-tafel-zithoek-bbq-zwembad
zwembad-met-ligstoelen-casa-holandaluzas-marbella

De enthousiaste eigenaren Eva & Jan leiden ons rond en vertellen ons wat je in de buurt allemaal kunt doen. Zo wijzen ze ons erop dat je te voet via het strand heerlijk kunt wandelen naar het oude centrum van Marbella. De wandeling neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Net mooi vinden wij! Onze dagbesteding voor morgen is bij deze bekend.

strand-richting-centrum-marbella

Tijd voor een wandeling

We staan de volgende dag vroeg op zodat we lekker tijdens de ochtenduren onze wandeling kunnen maken. Na zo’n 5 minuten lopen komen we het strand op. Wat ons opvalt is dat het een vrij smal strand is. Daarnaast is de hele waterlijn gevuld met flinke kiezels. Dit is nog een gevolg van de flinke buien van vorige week. Het is maar net hoe de wind staat horen we later van Jan en inderdaad in de avond zijn de keitjes zo goed als verdwenen.

via-het-strand-naar-marbella
te-voet-naar-marbella

Richting Marbella

Het eerste stuk van de route loop je langs de kustlijn, maar verderop is er een heel mooi pad aangelegd waar je je looproute kunt vervolgen. Het pad is geschikt voor zowel fietsers, hardlopers als gewone wandelaars. We volgen het pad en komen vanzelf uit bij Marbella. Als eerste passeren we de haven, waar je vele mooie boten ziet.

Zoals wel vaker aan de Costa zie je ook in Marbella veel hoogbouw. Naarmate je het centrum nadert wordt het strand breder en zijn er vele voorzieningen om je tijd aangenaam door te brengen. We lopen door richting het oude centrum dat ons aangenaam verrast met haar typische, smalle straatjes, prachtige panden en vele terrasjes. Het is er gezellig druk. Het is toeristisch maar niet afgeladen vol. Dit geeft het wel een fijn sfeertje.

haven-marbella
gezellig-terras-in-marbella
hoogbouw-aan-de-kust-breed-strand- marbella
mooie-witte-straatjes-in-marbella

Het oude centrum & lekker dineren

We slenteren een paar uurtjes door de oude stad en eten gegrilde groenten en patatas bravas bij Casa del Corregidor. We besluiten niet lopend terug te gaan, maar lekker de bus te pakken. Het duurt eventjes voordat de bus komt, dus strijken we neer in het park met prachtige bankjes. Voor het prachtig afgeronde bedrag van € 1,19 p.p. worden we vlak bij ons appartement afgezet.

In de avond gaan we nog naar het strand om lekker te eten bij Las Flores. Een heerlijke plek aan zee. Het eten smaakt ons fantastisch en met een mooie zonsondergang komt er een eind aan weer een geslaagde dag.

parque-de-alameda-marbella
spagetti-bij-las-flores
zalm-gerecht-bij-las-flores