Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
donkey-dreamland-mijas-andalusie-ezelmaatjes

#59 Balkende ezels, flamencoshow en Málaga aan je voeten

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Op naar een nieuwe stek

Het is half tien als we uitchecken bij Casa Holandaluzas, waar we een heerlijk verblijf hebben gehad. Op naar onze volgende accommodatie in Málaga.

Onze eerste stop is Cala de Mijas. Daar ontbijten we op een terrasje aan zee. Lekker broodje gezond, kopje koffie (sombra) erbij en ik ben weer klaar voor een nieuwe dag. Het weer valt een beetje tegen. De temperatuur is goed, het is droog, maar het oogt een beetje grauw. Jammer voor de foto’s.

terrasje-toren-cala-de-mijas-andalusie

Donkey Dreamland

Na ons ontbijt rijden we naar Donkey Dreamland, een opvangcentrum voor ezels. We worden vriendelijk ontvangen door Montserrat, die ons een rondleiding geeft over het terrein en ons van alles weet te vertellen over de ezels die hier opgevangen worden. De ezels laten ook van zich horen en balken er flink op los. Wat kunnen die een lawaai produceren zeg. Zeker als je er vlak naast staat, is het geluid oorverdovend.

Ezels zijn sociale dieren en leven in kuddes. In Mijas worden ezels ingezet om toeristen rond te rijden. Daar vinden wij natuurlijk wat van, niet doen. Mijas is prima te voet te verkennen en je kunt ook een tour met een tuktuk doen.

Het opvangcentrum heeft een milde aanpak. Geen opgeheven vinger, maar hulp bieden aan de eigenaren van de ezels, om zo de leefomstandigheden en het welzijn van de ezels te verbeteren. Dat werkt. Zo worden nu ook ezels die ‘uitgewerkt’ zijn of waarvan de eigenaar overleden is, niet meer aan hun lot overgelaten, maar naar het opvangcentrum gebracht. Het opvangcentrum draait volledig op vrijwilligers en giften. 

donkey-dreamland-mijas-andalusie
ezelmaatjes-donkey-dreamland-mijas-andalusie

Vino Mio, flamenco en lekker eten

Na ons bezoekje rijden we naar Málaga, waar we een leuk interview hebben met Hélène van Vino Mio (later te lezen op onze site).

In de avond keren we terug naar Vino Mio voor een diner met flamenco. Een gitarist, zangeres en flamencodanseres zetten een fantastische show neer. Het eten is verrukkelijk, we likken onze vingers erbij af. Als de show bijna afgelopen is wordt Bart door de flamencodanseres uitgenodigd en laat hij, onder luid applaus en aanmoediging van het publiek, zijn beste moves zien. De show wordt afgesloten met een optreden van het personeel. Wat een leuke avond!

flamencoshow-vino-mio-malaga
risotto-met-champignons-asperges-vino-mio-malaga
bart-danst-met-flamencodanseres-vino-mio-malaga
mangotoetje-vino-mio-malaga
personeel-vino-mio-danst-ook-mee-flamenco-malaga

Villa Botánica Boutique B&B

Na deze meer dan geslaagde avond, rijden we naar ons nieuwe adres, Villa Botánica. Deze prachtig gelegen B&B wordt gerund door de enthousiaste Jacquelien en Jeffrey, met wie wij eerder deze dag al even kennismaakten. Ook hen gaan we interviewen. Ik kijk er nu al naar uit. We eindigen de avond op het terras met een waanzinnig uitzicht op Málaga. Een mooie afsluiting van de dag. Welterusten…

uitzicht-terras-villa-botanica-malaga-avond