Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
tuk-tuk-spain-mijas-natalie-bart

Een leuke tour door Mijas met Tuk Tuk Spain

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Op tour door Mijas met Tuk Tuk Spain

Mijas is met recht een zeer populair dorp onder toeristen. Er valt veel te zien en hoe leuk is het dan om een tour te boeken zodat je geen enkele highlight hoeft te missen. Tuk Tuk Spain neemt je graag mee door Mijas voor een leuke en leerzame tour.

de-tuk-tuk-van-tuk-tuk-spain

Tuk Tuk Spain

Het familiebedrijf ‘Tuk Tuk Spain’ is in 2015 gestart met het rondrijden van toeristen door Mijas. Hun doel: Toeristen meenemen en hen de  mooie plekjes van Mijas laten zien. Met de prachtige, maar ook soms verborgen straatjes, mis je als toerist anders nog wel eens mooie plekjes. De tours worden gegeven door echte locals die graag hun passie voor hun prachtige dorp met je delen. De startplek van Tuk Tuk Spain is te vinden aan Avenida del Compás. Er staat altijd een Tuk Tuk geparkeerd om je duidelijk te maken waar de tour begint. De tuk tuks zijn volledig elektrisch, je zoeft dus met weinig geluid door de straatjes.

sta-plaats-van-tuk-tuk-spain-in-mijas

Het aanbod van Tuk Tuk Spain

Tuk Tuk Spain biedt drie verschillende tours aan:

  1. Basic tour
  2. Most popular
  3. Complete tour

Basic Tour: De basic tour is een korte tour van zo’n 20 minuutjes. Bij deze tour ga je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Mijas.

Most Popular tour: Bij de most popular tour ga je alle monumenten en toeristische attracties af in Mijas. Daarnaast maak je een stop bij het uitkijkpunt. Hier heb je een prachtig uitzicht over Mijas en de omgeving. Deze tour duurt ongeveer 35 minuten.

Complete tour: De Complete tour legt ongeveer dezelfde route af als de most popular tour alleen heb je bij deze tour nog een extraatje.  Een extra stop bij de tuinen in de oude stad. Vanaf deze plek kun je op een heldere dag zelfs Marokko zien liggen. Deze tour duurt ongeveer 45 minuten.

mooie-smalle-straatjes-in-mijas
met-tuk-tuk-spain-door-de-straten-van-mijas

Onze ervaring

Zelf gingen wij ook op pad met Tuk Tuk Spain, met dochter Natalie. Natalie woont in Mijas en kent het dorp op haar duimpje. Vol enthousiasme rijdt ze ons rond door de prachtige straten van Mijas. De tour is heerlijk relaxt en bij elke bezienswaardigheid staan we eventjes stil zodat Natalie ons meer kan vertellen.

Daarnaast komen we ook in gedeeltes waar het massatoerisme niet komt. Dit zijn vaak nog mooiere straatjes en zou je eigenlijk niet mogen missen bij een bezoek aan Mijas. Tijdens de tour rijden we ook eventjes Mijas uit om het hogerop te zoeken. We rijden naar het uitkijkpunt dat een prachtig uitzicht biedt over het dorp en de omgeving. Bergen en zee in één blik gevangen. Ik kan er wel uren naar kijken, schitterend!

met-tuk-tuk-spain-op-tour-in-mijas
uitkijk-over-mijas

Vervolgens rijden we naar beneden en komt er een einde aan deze leuke tour. Tuk Tuk Spain biedt je een leuke tour aan om kennis te maken met Mijas. Je krijgt een goede indruk wat er allemaal te doen is waardoor je daarna nog eens te voet gericht op pad kan.

Een leuke start voor je bezoek aan Mijas!

op-tour-door-mijas-met-tuk-tuk-spain

Tuk Tuk Spain

Rudi van der Zalm

Adres: Avenida del Compás 

Telefoon: +34 626 257737
Mail: hello@tuktukspain.es
Website: www.tuktukspain.es