Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
transavia-vliegtuig
Transavia
Adresgegevens
Nederland
Contactgegevens
Tel: +31 (0) 20 21 46 032
Socials
Gesproken talen
nederlands | spaans | engels

Vliegen – Andalusië: Transavia

Vliegen met Transavia

Transavia is een Nederlandse budgetluchtvaartmaatschappij. Deze luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1965 en maakt deel uit van de AIR FRANCE KLM groep. Transavia vliegt naar meer dan 100 bestemmingen in Europa. Zo ook naar Almería, Málaga en Sevilla in Andalusië, een prachtige regio in Zuid-Spanje.

De vloot

De vliegtoestellen waarmee Transavia momenteel vliegt zijn de Boeing 737-700 en de Boeing 737-800.

Transavia heeft echter een nieuwe keuze gemaakt en zal vanaf 2024 binnen 7 jaar de complete vloot gaan vervangen door nieuwe Airbus vliegtuigen. Deze vliegtuigen zijn stiller en zuiniger. Dus minder CO2 uitstoot,  minder stikstofuitstoot en minder geluidshinder. De eerste vliegtuigen zijn inmiddels operationeel.

Ook het comfort aan boord wordt voor de passagiers verbeterd door stoelen met langere armleuningen en een ruimer tafelblad. Hierdoor kun je makkelijker lezen en werken. Ook het opladen van je mobiele apparatuur is geregeld met USB-poortjes. Wel zo handig.

Transavia gaat vliegen met de A320neo en de A321neo. In de A320neo kunnen 150 tot 180 passagiers. De A321neo is iets groter en biedt ruimte aan 185 tot 240 passagiers. Het aantal passagiers dat daadwerkelijk vervoerd kan worden hangt af van de indeling en stoelafstand waarvoor gekozen wordt.

De vluchten

Transavia vliegt vanaf luchthavens in Nederland en België van en naar een drietal bestemmingen in Andalusië:

Nederland

Amsterdam Airport Schiphol – Málaga
Amsterdam Airport Schiphol – Sevilla

Eindhoven Airport – Málaga
Eindhoven Airport – Sevilla

Rotterdam The Hague Airport – Almería
Rotterdam The Hague Airport – Málaga

België

Brussels Airport – Zaventem Airport – Málaga
Brussels Airport – Zaventem Airport – Sevilla

Bagage en stoelen

Als je met Transavia vliegt mag je (met ingang van 3 april 2024) nog maar 1 klein stuk handbagage gratis meenemen. Deze handbagage met een maximale afmeting, moet onder een stoel passen. Voor ruimbagage en grotere cabinebagage geldt een toeslag.

Je kunt zelf je stoel reserveren, tot 30 uur voor vertrek. Handig als je bijvoorbeeld meer beenruimte wenst of graag met je gezelschap bij elkaar wilt zitten.

Er zijn uitzonderingen. Zo regelt Transavia de meest geschikte zitplaats voor passagiers die niet kunnen lopen, passagiers die extra zuurstof nodig hebben, alleenreizende kinderen van 5 tot 12 jaar en passagiers met een huisdier in de cabine.

Vanaf 30 uur tot 4 of 1 uur voor vertrek kun je online inchecken. Je ontvangt een mail van Transavia met een link om je in te checken. Als je ingecheckt bent kun je je boardingpass downloaden of uitprinten.

Boeken

Je kunt je vlucht eenvoudig  online boeken. Klik op de onderstaande button, zoek je vlucht en boek!


transavia-luchthaven-schiphol
malaga-uitzicht-op-arena
puerta-del-leon-real-alcazar-in-sevilla