Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
los-aves-pajaritos-tontos414-alcaucin-malaga
Natuurvilla Malaga
Adresgegevens
José
Hennekam
Rio Seco s/c no. 41
29711 Alcaucin
Spanje
Contactgegevens
Tel: +31.651.18.55.84
Tel: +34.616.08.68.05
Socials
Gesproken talen
nederlands | spaans | engels | duits | frans

Vakantievilla – Alcaucin – Málaga: Natuurvilla Malaga

Natuurvilla Malaga

Natuurvilla Malaga is al meer dan 20 jaar de plek waar wij heerlijk wonen en werken. De villa ligt op een ruim 1 ha groot grondstuk (finca) in de Axarquia, de streek die bekend staat als La Huerta de Málaga, ofwel de groentetuin van Málaga. Het is het gebied met de meeste zonuren van het gehele vasteland van Europa (ruim 3000).

Doordat de bergen rondom voor een microklimaat zorgen en de luchtvochtigheid laag is, zijn de zomers in de Axarquia beduidend milder dan bijvoorbeeld in de streek ten westen van Málaga (Alhaurin, Mijas, Marbella) of aan de kust. Omdat de finca ook nog eens op 450 meter hoogte ligt, is het er bijna nooit te warm.

Sinds 2002 wordt de finca niet meer bespoten en daarom is alles wat nu van het land komt biologisch. 

Alleen wanneer wij voor langere tijd naar het buitenland moeten, verhuren wij de villa, zodat ook anderen van ons huis kunnen genieten.

Zo is de villa ondertussen, naast als vakantiehuis, gebruikt voor groepstrainingen, seminars, en allerlei workshops zoals yoga-weken, kookcursussen en meditatie.

Daarnaast zijn er opnames gemaakt voor commercials en tv-programma’s, en zijn er (rock)bands die het huis als oefenruimte hebben gebruikt (er is een muziekruimte met drumstel en versterkers aanwezig) 

Het huis is heel ruim opgezet, de binnenruimte meet 720 m2 en met terrassen is het 950 m2. Omdat het midden in de natuur ligt is de privacy 100 %. Naturisme rond het grote, 6 x 12 m zoutwaterzwembad is dan ook geen enkel probleem.

Beschikbaarheid

Dit jaar (2024) is de villa beschikbaar vanaf 24 april.

De verhuurperiode kan elke willekeurige dag van de week ingaan.

Omdat we gemerkt hebben dat sommige gasten graag een verlengd weekend of een korte midweek willen/kunnen komen, hebben we de minimale huurperiode veranderd naar 4 dagen.