Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Uitzicht Malaga

#11 Op naar Málaga

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Het is tijd om Cádiz gedag te zeggen en door te reizen. Op naar Málaga.

We overnachten bij Hacienda Guaro Viejo, gelegen vlakbij het dorpje Guaro en het grotere dorp Coín. De route ernaartoe gaat niet zonder slag of stoot. Google Maps heeft een leuke verrassing voor ons in petto en stuurt ons 2 kilometer voor het bereiken van de bestemming een bergweggetje op. Vol vraagtekens vervolgen we onze weg. Waar zullen we nu toch weer belanden? Het weggetje is erg smal en naast ons kijken we de diepte in. Als we hier maar geen tegenligger tegenkomen. Uiteindelijk bereiken we Hacienda Guaro Viejo en horen we van de eigenaren dat er een veel makkelijker alternatief is om de hacienda te bereiken. Gelukkig hoeven we dit pad niet nog een keer te volgen!

Bewegwijzering Hacienda Guaro Viejo
Hacienda Guaro Viejo

Dagje Málaga

Vanuit Hacienda Guaro Viejo is het 3 kwartier rijden naar Málaga. We hebben vernomen dat de kerstverlichting ‘s avonds aan gaat in de stad. We horen er goede verhalen over en besluiten om die kant op te gaan.

Overdag is het nog heerlijk zonnig in Málaga. Het is een graad of 20 en het is gezellig druk in de binnenstad. Het onderscheid tussen lokale bevolking en toeristen is duidelijk te zien in hoe de mensen gekleed zijn. Waar de toeristen nog in een korte broek rondlopen is het voor sommige Spanjaarden al tijd om de winterjas aan te trekken.

Centro Historico Malaga
plaza-de-la-merced-malaga

Rondje centrum

We nemen een kijkje in het centro historico en het Alcazaba. Het Alcazaba is een voormalig Moors fort wat tegenwoordig een toeristische attractie is. We kunnen gratis naar binnen en kijken rond tussen de mooie rüines.

romeins-theater-en alcazaba-malaga

De kerstverlichting

Om half 7 ‘s avonds gaat de kerstverlichting aan in de stad en heeft de zon plaats gemaakt voor een gezellig kerstsfeertje. Vanaf Plaza de la Merced lopen we richting Plaza de la Constitución, het plein waar de meeste versiering is te vinden. Eenmaal aangekomen zien we met eigen ogen hoe prachtig de verlichting is. 16 engelen verlichten de lange winkelstraat calle Marques de Larios en een enorme kerstboom op het plein springt in het oog. Gedurende de hele maand december zijn er elke avond lichtshows en is er live muziek. Op 3 december komen wij terug voor wat belooft een spectaculaire droneshow te worden. We kijken ernaar uit…

Kerstboom Malaga
Kerstverlichting malaga