Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
malaga-balcon-de-europa-nerja

#12 Balcón de Europa – Nerja

Foto van Annelies
Annelies
Leestijd: 2 minuten

Bezoek aan het Balcón de Europa

Onderweg naar ons volgend adres in de bergen, besluiten we nog even het Balcón de Europa in Nerja te bezoeken. Nerja is een bekende kustplaats op nog geen 60 km van Málaga. Dat lijkt ons wel een mooie stop. We hebben een fijn zonnetje en een blauwe lucht, wat willen we nog meer. Dus op naar Nerja.

balcon-de-europa-doorkijkje
waterbron-balcon-de-europa-nerja

Lekker weer

Het is eind november en de temperatuur is nog heerlijk. Er liggen wat mensen op het strand en sommigen wagen zich zelfs nog in zee. Als we beneden langs het hotel Balcón de Europa lopen, zijn alle strandbedjes bij het hotel bezet. Het is dan ook werkelijk een prachtige dag.

strand-nerja
zwemmen-in-zee-nerja

Koning Alfonso XII

We lopen over het plein, waar het bronzen standbeeld van koning Alfonso XII te vinden is. Het balcón de Europa heeft haar naam aan deze koning te danken. 

koning-alfonso-XII-nerja
plaquette-koning-alfonso-XII-balcon-de-europa-nerja
wereldbol-nerja-balcon-de-europa
kiezelpad-patroon-nerja

We brengen een bezoekje aan de kerk van de Verlosser, Parroquia El Salvador. Nerja is ook bekend van de grotten, die bezoeken we een andere keer.

parroquia-el-salvador-nerja
iglesia-el-salvador-nerja

We wandelen verder door de straatjes met mooie kiezelpatronen en vinden een leuk lunchadresje met uitzicht. Ja, wat kunnen we ons nog meer wensen. Voordat we onze weg naar Sedella vervolgen, stoppen we nog bij het Acueducto del Álguila. We parkeren en lopen er in 5 minuten naartoe. Dit aquaduct bestaat uit vier lagen met bogen en dateert uit de 19e eeuw. Fraai, en leuk voor een korte stop. 

acueducto-del-aguila-nerja