Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
fietsen-met-ontdek-sevilla

#84 Op ontdekking in Sevilla

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 4 minuten

We gaan weer op pad in Sevilla. We kennen de stad inmiddels al behoorlijk goed, maar ook voor ons valt er nog genoeg te ontdekken. Inmiddels zijn we met z’n vieren want Erik is gisteren ook gearriveerd in Sevilla.

Op ontdekking in Sevilla

heerlijke-ochtend-in-sevilla

Nieuwe plekjes ontdekken in Sevilla

We zijn benieuwd wat Sevilla nog meer te bieden heeft los van de prachtige bezienswaardigheden, wijken en het bruisende centrum. Vandaag gaan we op pad met Inge van ‘Ontdek Sevilla’. Er staat een fietstour op de planning en deze belooft anders te worden dan de fietstours die wij eerder hebben gedaan.

We gaan namelijk niet langs bezienswaardigheden zoals de kathedraal en Plaza de España. Vandaag fietsen we de andere kant op richting een deel van Sevilla dat minder bekend is onder de toeristen, we zijn erg benieuwd.

uitleg-van-inge

Overal graffiti

Onze fietstour start in het centrum van Sevilla waar we als eerst in de richting van de Guadalquivir fietsen. We vinden onze weg om langs het water te fietsen. Wat ons gelijk opvalt zijn de vele graffiti muren die je hier langs de weg vindt. Er zitten werkelijk prachtige stukken tussen die je echt als een kunstwerk mag zien. Sommige stukken zijn ook gemaakt door wereldberoemde kunstenaars. Een echte verrijking voor een wandeling/fietstocht langs de kade van de Guadalquivir.

We vervolgen onze weg in de richting van Parque del Alamillo. Het park is gelegen aan de rand van Sevilla en veel minder bekend dan het Maria Luisa park, maar ik vind het wel leuk hier. Er heerst een fijne sfeer in het park waar je vooral lokale mensen tegenkomt. We stoppen hier even voor een drankje en genieten van de rust in het park.

gave-graffiti-in-sevilla
bijzondere-graffiti-in-sevilla
fietsen-in-het-park-met-ontdek-sevilla
drankje-in-het-park-met-ontdek-sevilla

Prachtige architectuur 

We gaan naar west-Triana waar Expo 1992 heeft plaats gevonden. Hier vinden we prachtige architectuur.  Eventjes stoppen we om onze ogen goed de kost te geven en te genieten van de schitterende gebouwen die hier staan.

Het zijn onze laatste stops voor we terugkeren naar het centrum. Daar nemen we afscheid van Inge die ons nieuwe prachtige dingen heeft laten zien die Sevilla te bieden heeft. Het was een onwijs geslaagde tour!

prachtig-pand-in-sevilla
fraaie-archticetuur-in-sevilla
fraaie-moorse-bouwstijl
mooie-moorse-bogen

Lekker afkoelen

Het is lekker warm in Sevilla en na een leuke activiteit hebben we wel even behoefte aan wat verkoeling. We gaan naar Casa Arena waar Erik & Annelies verblijven om de rest van de middag lekker aan het zwembad te liggen.

zwemmen-bij-casa-arena-nederlandse-benb-in-sevilla

Een gezellige avond in Sevilla

In de avond keren we terug in Sevilla om een hapje te eten bij Casa Berrinche. Annelies en ik zijn hier al een keer eerder geweest en waren toen erg enthousiast. Ook nu stellen ze niet teleur. We bestellen een aantal gerechten om te delen, jammie!

Het is een gezellige avond in Sevilla en we sluiten een fantastische dag af. Voor Merel en mij komt er een einde aan het verblijf in Andalusië en wij vliegen morgen weer terug naar Nederland.

casa-berringhe-restaurant-triana
proosten-bij-casa-berrinche-in-sevilla
groente-gerecht-bij-casa-berrinche

Ik kijk terug op een fantastische redactiereis die weer vol heeft gestaan met het ontdekken van mooie plekken, het ontmoeten van leuke mensen en het verder leren kennen van deze fantastische regio. Ik kan niet wachten om in het najaar terug te keren om dit een vervolg te geven.