Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
plein-osuna

#85 Van Osuna naar Pinos del Valle, Casa Limon

Foto van Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Terugkeer naar Osuna

In Osuna zijn we wel eens eerder geweest, maar dat is al weer zo’n 20 jaar geleden. Toen waren we de toerist. Nu bekijken we, als redactie van GenieteninAndalusie.nl, deze stad net even anders.

We zijn vandaag rustig opgestaan, dus het is een uur of één als we Osuna binnenrijden. Wij vinden eenvoudig een parkeerplek. 

Osuna is een historische stad met veel bezienswaardigheden. Daar gaan we er zeker een aantal van bekijken. Het blijkt al snel dat het een dag met gesloten deuren is. In de eerste kerk kunnen we nog net naar binnen glippen, maar dat is het dan ook. Het is zondag en we zien veel mensen op z’n zondags gekleed uit de kerken komen.  Die zijn er hier genoeg. Naar binnen kunnen we niet meer, want de pastoor of koster sluit net de deuren.

Ach, het maakt niet uit. Reden om nog eens terug te gaan naar Osuna. Nu nemen we genoegen met het bekijken van de gebouwen van de buitenkant. Het is een fraaie stad. En we genieten op een terras van een prima lunch.

 

zicht-op-osuna
universiteit-osuna

Casa Limon, Pinos del Valle

Na de lunch is het tijd om naar ons volgende adres te rijden. Casa Limon, een fraai dorpshuis in het authentieke Spaanse dorp Pinos del Valle.

Het dorpje ligt in de Valle de Lecrín, een vruchtbare vallei in de provincie Granada, bekend om haar  citrusvruchten en olijven. Pinos del Valle kent twee delen: het lagere ‘Barrio Bajo’ en het hogere ‘Barrio Alto’ dorp. Het is een fijne uitvalsplek, omgeven door een fraaie natuur. De stad Granada is op een half uurtje rijden.

Als wij Pinos del Valle binnenrijden worden we overvallen door de rust. Er is bijna niemand op straat. We wandelen naar ons logeeradres voor de komende dagen. Casa Limon, hoe kan het ook anders met de vele citroenen die je hier vindt. Casa Limon is een typisch Spaans dorpshuis.

el-pinar-pinos-del-valle
benb-casa-limon-vooraanzicht-pinos-del-valle-granada

Fijne plek

We worden allerhartelijkst ontvangen door de eigenaren Christa en Dominique en hond Lucky. We krijgen een rondleiding door het huis.

Wat een leuk huis. Het huis telt meerdere verdiepingen. Op de begane grond vind je bijvoorbeeld buiten een heerlijke jacuzzi voor gemeenschappelijk gebruik. Op de eerste verdieping is o.a. onze kamer gesitueerd. De tweede verdieping bevat een gemeenschappelijke woonruimte en een fijn buitenterras met bbq en zithoek. Nog een verdieping hoger bevindt zich het fraaie dakterras met een geweldig uitzicht over de omgeving. 

 

zithoek-2e-verdieping-casa-limon-pinos-del-valle
jaccuzi-casa-limon-pinos-del-valle-granada
uitzicht-dakterras-casa-limon-pinos-del-valle-5-daagse-wijntour-granada

Aanschuiven voor het diner

De eerste avond schuiven we aan voor een heerlijk diner. Het smaakt ons goed en we babbelen gezellig met de eigenaren. Zo horen we dat er in Pinos del Valle wel zo’n 100 Nederlanders en Belgen wonen. Echt? Dat hadden we niet verwacht. Reden genoeg om dit dorp nog eens wat beter te leren kennen…