Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
torremolinos-boulevard-provincie-malaga

#86 Eten in Torremolinos

Foto van Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Torremolinos

Vandaag zijn we redelijk vroeg op, want we hebben een afspraak in Torremolinos met de eigenaren van het restaurant Ibiza. Toch weer een autoritje van zo’n 1,5 uur.

We arriveren ruim op tijd en maken eerst nog even een wandelingetje door Torremolinos. 

Toevallig lopen we langs, alweer een Nederlands, tentje ‘Broodje Ben’. Daar verkopen ze allerhande lekkere broodjes.

Niet veel later maken we kennis met  Pascal en Patricia, die hier een fijn restaurant runnen. Nu spreken we ze uitgebreid over hun emigratie, vanavond gaan we lekker eten in hun restaurant Ibiza. Na ons gesprek heb ik daar nog meer zin in gekregen.

 

Broodje Ben

voorgevel-broodje-ben-torremolinos
menukaart-broodje-ben-torremolinos

Patricia en Pascal vertellen ons ook dat ze een nieuw familieproject gestart zijn. Laat dat nou ‘Broodje Ben’ zijn, waar we al langs liepen. ‘Broodje Ben’ wordt gerund door zoon Sven en Tom, de zoon van Geertjan en Inge van Hacienda La Buena Vida. Wat een klein wereldje is het toch. Kim, de dochter van Geertjan en Inge ontmoeten we diezelfde avond, zij werkt bij het restaurant Ibiza.

Wij worden getrakteerd en mogen een broodje uitzoeken. We kunnen kiezen uit maar liefst 45 verschillende belegde broodjes, dus dat valt nog niet mee. Na dit verrukkelijke broodje is het tijd om te gaan en nemen we afscheid. Vanavond komen we terug voor het restaurant.

boulevard-strand-torremolinos

Torremolinos

We wandelen op ons gemak naar beneden, naar de kustlijn. Daar bevinden zich de nodige strandtenten. Het is warm en het is er gezellig druk. Al slenterend lopen we richting Carihuela, een walhalla voor de Nederlandse vakantieganger die graag in het Nederlands wordt aangesproken. De Nederlandse taal hoor je hier dan ook meer dan het Spaans. Hier vind  je ook allerhande Nederlandse eettentjes en barretjes. Het strand is best breed en biedt plaats aan vele strandtenten met bijbehorende ligstoelen. Authentiek Spaans is het er allemaal niet, maar het heeft wel een leuke en relaxte sfeer.

Dineren bij Restaurant Ibiza

kim-serveert-een-soepje-uit-een-gouden-theepot-restaurant-ibiza
serveerplateau-spaanse-elementen-restaurant-ibiza-torremolinos

Die avond keren we terug naar restaurant Ibiza. Daar wacht ons een verrassing. Niet alleen het eten is heerlijk, de presentatie is ook fantastisch. We krijgen als eerste een lekker prei- mosterdsoepje als appetizer. Geserveerd door Kim uit een gouden theepot. Lekker. Daarna kiezen we voor de Tapas de Ibiza, een selectie uit de voorgerechten. Die worden gepresenteerd op een prachtig serveerplateau, voorzien van leuke Spaanse elementen. Ook het hoofdgerecht en het dessert smaken ons voortreffelijk.

gevulde-tomaat-met-geitenkaas-restaurant-ibiza-torremolinos

Het is al laat als we terugkeren in Pinos del Valle. Om morgenochtend opnieuw naar Torremolinos te gaan. Voor een volgend interview…