Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
de-zon-breekt-door-alajar

#05 De zon breekt door

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Zon en blauwe lucht

Na dagen van zware bewolking en regenbuien breekt dan eindelijk de zon door. Dus twijfelen we geen moment en trekken er gelijk op uit. Omdat we rond het middaguur op pad gaan, lijkt het ons een goed idee om eerst een goede bodem te leggen. We vragen Peter Jan van Molino Río Alájar om tips. Hij raadt ons het vegetarisch restaurant VegandVeg in Fuenteheridos aan. Dat lijkt ons wel wat want zo vaak kom je een vegetarische restaurant niet tegen in Huelva, de provincie van de ham.

molino-rio-alajar-vakantiehuis
Vakantiehuis Molino Rio Alájar

VegandVeg

We nemen de bergweggetjes omhoog en worden bij aankomst verwelkomd door de enthousiaste eigenaren Jose Marí en zijn vrouw Fáti. Met veel passie helpt Jose Marí ons bij het kiezen van de hapjes. Elk gerecht krijgt een uitgebreide toelichting. De door ons gekozen hapjes zijn erg geslaagd. Het smaakt ons allemaal fantastisch en we gaan met een goed gevulde maag op pad.

Appetizer VegandVeg Fuenteheridos
Eigenaren VegandVeg Fuenteheridos

Prachtig uitzicht

Omdat de zon eindelijk schijnt kunnen we naar Mirador del Puerto de Alájar, waarbij je uitkijkt over het dorp en de prachtige omgeving waarin Alájar verscholen ligt. Het uitzicht is schitterend en de blauwe lucht is een verademing na dagen van regen.

mirador-alajar-huelva
uitzicht-op-alajar

Mezquita

We rijden door naar Almonaster la Real. Het bezoek viel eerder deze week nog in het water, maar we zijn vastbesloten om de Mezquita de Almonaster la Real te bezoeken. Een voormalige moskee, afkomstig uit de 10e eeuw, dat boven aan de heuvel gelegen is. We proberen met de auto er naartoe te rijden, maar verkijken ons op de smalle straatjes van het dorp en moeten te voet verder. Het is eventjes een pittige klim maar het is het meer dan waard. We zijn de enigen en hebben de Mezquita dus helemaal voor ons alleen. Het uitzicht is prachtig en het is duidelijk dat de islamitische invloeden hier de afgelopen eeuwen bewaard zijn gebleven. Voldaan wandelen we terug en starten de voorbereidingen voor de volgende provincie die we gaan bezoken, Sevilla…

la-mezquita-de-almonaster-la-real
almonaster-la-real-mezquita