Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
uitkijkpunt-priego-de-cordoba-miezerig-weer

#18 Herfst in Andalusië

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Herfst in Andalusië

Het weer slaat om

Het is herfst in Andalusië. Na een aantal dagen met prachtig weer wordt het wisselvalliger. Waar we nog met zonnig weer aankwamen op ons adres vlakbij Priego de Córdoba, is het weer hier in de loop van de dagen minder geworden. Het gebied kan de regen goed gebruiken want de afgelopen maanden waren erg droog. Dat is duidelijk terug te zien aan de stand van het water in het meer van Iznájar.

Kerstmarkt-priego-de-cordoba
standbeeld-priego-de-cordoba

We gaan op stap

Het weer is dan wel niet top, toch besluiten we de omgeving te gaan verkennen. We gaan op zoek naar mooie plekjes in de regio. We bezoeken eerst Priego de Córdoba. Dat ligt op ongeveer een half uur afstand van onze cortijo La Presa.

Smalle-straten-priego-de-cordoba
fuente-de-salud-priego-de-cordoba

De dag van de Onbevlekte Ontvangenis

Het is wederom een Nationale feestdag in Spanje. 8 december staat in Spanje bekend als de dag van de Onbevlekte Ontvangenis en iedereen geniet daarom van een vrije dag. In tegenstelling tot afgelopen maandag 6 december, ook een feestdag, waarbij het erg druk was in Málaga, is het vandaag een stuk rustiger in Priego de Córdoba. Er zijn weinig mensen op straat, maar dat komt wellicht ook door het druilige weer.

Fontein-fuente-del-rey-priego-de-cordoba
Fuente-del-rey-priego-de-cordoba

Priego de Córdoba

Maar natuurlijk laten we ons daar niet door tegenhouden en stippelen we onze route uit langs de verschillende highlights in Priego de Córdoba. Het hoogtepunt treffen we aan bij Fuente del Rey. Een mooie fontein midden op het plein waar normaliter de lokale bevolking de schaduw kan opzoeken tijdens de warme zomermaanden. Nu is het erg stil wat niet zo gek is met dit weer. Maar het neemt niet weg dat de fontein de moeite waard is.

 
monumento-al-anis-rute
Chinees-restaurant-rute

Rute

We besluiten verder te rijden om een kijkje te nemen in het plaatsje Rute. We zijn de auto nog niet uit of het begint onwijs hard te plensen. Rennend zoeken we een plaatsje om te schuilen en we stormen bij de eerste beste deur die open is naar binnen.

Onverwachts gezellig eettentje

We komen een schemerige bar in met verder slechts een klant aan de bar en hoogstwaarschijnlijk de eigenaresse achter de bar. We lopen naar de bar en vragen of we hier wat kunnen eten. De bar blijkt een Chinees restaurant te zijn. De eigenaresse bedenkt zich geen seconde en doet gelijk de lichten aan. Alsof wij de openingstijd voor het restaurant bepalen haha. We eten lekker een hapje en besluiten om de rest van Rute te laten schieten. Het regent nog steeds erg hard en het ziet er niet naar uit dat er verbetering in zit. We besluiten om terug te gaan naar het appartement. Hopelijk worden de komende dagen beter…