Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
stad-jaen

#19 Jaén, interessanter dan gedacht

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Jaén, de provincie van de kastelen

Eigenlijk heb ik niet zo’n goed beeld van Jaén, deze stad in Andalusië zegt mij niet zoveel. Ik ben dus benieuwd wat Jaén te bieden heeft. Omdat de provincie bekend is om haar vele kastelen, rijden we als eerste naar het Castillo de Santa Catalina dat hoog boven de stad Jaén uittornt. Zo krijg je meteen een mooi overzicht over de stad.

jaen-castillo-de-santa-catalina

Het kasteel

We kunnen er makkelijk met de auto komen en parkeren deze dichtbij het kasteel. We lopen rond in het kasteel, althans wat er van over is. Dat is nog best veel. Zeker de torens bieden ons een mooi uitzicht op Jaén. Je treft in en op het kasteel veel informatie aan over de historie. Het is leuk om hier rond te lopen en alles te lezen. Via een pad naast het kasteel wandelen we naar het grote witte kruis, La Cruz. Vanaf hier hebben we goed zicht op de kathedraal. Daar gaan we zo meteen heen. 

in-de-verte-la-cruz-jaen
pad-naar-la-cruz-jaen
jaen-la-cruz

De kathedraal 

Als we uit de parkeergarage in het historisch centrum komen, zien we meer moderne gebouwen dan oude. Is dit het historisch centrum? Dat valt wel een beetje tegen. Laten we eerst maar eens naar de kathedraal lopen besluiten we, die schijnt de moeite waard te zijn. De kathedraal verrast ons. Deze is in gotische – en renaissancestijl gebouwd. Wat een pracht en praal. Je kunt via trappen naar boven en naar beneden. Boven geniet je van zicht in de kerk en uitzicht op Jaén. Er wordt een video afgespeeld mover de katedraal. Beneden is een museum. Een ruimte met de waardevolste spullen bevindt zich achter een dikke kluisdeur. 

stad-jaen-vanaf-la-cruz-gezien
blik-vanaf-la-cruz-op-kathedraal-jaen
straat-met-zicht-op-kathedraal-jaen
blik-op-altaar-catedral-jaen

De Arabische baden

Na de kathedraal struinen we door de oude straatjes, die er gelukkig wel zijn. We bezoeken de Arabische baden, daar mogen we gratis naar binnen. Ook wel eens leuk.

jaen-banos-arabes
jaen-banos-arabes-met-patronen
jaen-de-arabische-baden

Arco de San Lorenzo & Fuente de los Caños

We wandelen onder de Arco de San Lorenzo door en bezoeken de Fuente de los Caños. Twee mooie monumenten uit de oude tijd.

straatje-la-merced-jaen
arco-de-san-lorenzo-jaen
jaen-fuente-de-los-canos

Jaén, de moeite waard!

Jaén heeft wel degelijk leuke oude straatjes en interessante gebouwen. En is zeker een bezoek waard.