Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
vooraanzicht-fredericks

De eerste stappen in Spanje

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

De eerste stappen in Spanje

We zijn er!

Na een vlucht van ongeveer 3 uur landen we op de luchthaven van Málaga, we zijn in Spanje! Vanaf hier is het een klein stukje naar het nabij gelegen dorp Benalmádena pueblo waar wij ons zullen vestigen.

logo-carmesi

Onze vrienden van B&B Finca la Vida Loca

We zijn momenteel nog zoekende naar een woning hier in Spanje. Gelukkig zijn onze vrienden, Teddy en Willem Fokker, zo lief om ons op te vangen in hun eigen B&B. De B&B heet Finca la Vida Loca en is ook gelegen in Benalmádena Pueblo. We mogen hier verblijven in appartement Grande en kunnen vanuit hier uit gaan kijken naar een nieuwe woning waar we kunnen gaan wonen. Super fijn!

finca-la-vida-loca-benalmádena-spanje
kamer-grande-finca-la-vida-loca

We zijn begonnen

Voordat we echt van start kunnen met de verbouwing worden onze eerste dagen gevuld met het nodige papierwerk. Zo moest de verzekering van het restaurant geregeld worden en de contracten voor het internet, water en licht worden afgesloten. Dit hoort er natuurlijk ook bij. Na een paar dagen hier goed druk mee te zijn geweest kunnen we dan eindelijk aan de slag. We gaan de eerste stappen zetten om Tapasbar Fredericks om te bouwen tot Carmesí. We hebben er zin in!

Omdat we graag onze eigen identiteit aan het restaurant willen geven valt er best nog wel wat te klussen. Allereerst moet er flink geruimd en allerlei afval afgevoerd worden. We starten met de bar en de keuken en we boeken goede progressie. Het is heerlijk om deze tapasbar langzaam om te toveren naar ons eigen restaurant.

 
vooraanzicht-fredericks
keuken-carmesi
vuil-opruimen-carmesi

Tijd voor vrienden

Tussen al het werken door is er natuurlijk ook tijd voor wat ontspanning. We spreken af met onze Haarlemse vrienden Jean Paul, Amber en Sjarel. Ook zij zijn geëmigreerd, Jean Paul en Amber runnen tegenwoordig de Luxury B&B Villa Tauro in Riviera Sol.

hapje-eten-met-vrienden
verblijf-b&b-villa-tauro-riviera-sol-spanje

Voldaan na de eerste week

De zondag breekt aan. We hebben alles flink op z’n kop gezet en al lekker veel kunnen afvoeren naar het vuilnis. Inmiddels hebben we een afspraak gemaakt met een stoffeerder en brengen we dit weekend eventjes een bezoekje aan de Makro. Tussendoor is er nog wat ruimte om de Eredivisie te volgen, want ik ben dan wel geëmigreerd maar de verrichtingen van mijn club (AZ) en hun concurrenten verlies ik absoluut niet uit het oog.

We hebben een goede eerste week achter de rug, laat de nieuwe week maar komen!

even-een-momentje-voetbal-kijken-carmesi-benamaldena