Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
afscheidsborrel-karmozijn-ton-en-inge

Karmozijn wordt Carmesí

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Karmozijn wordt Carmesí, Haarlem wordt Benamáldena

Het restaurant is officieel van ons!

Op maandag 19 december is het dan eindelijk zover. We gaan het doen. We vliegen naar Málaga in Andalusië en rijden vervolgens naar Benalmádena. Op woensdag hebben we een afspraak met de eigenaar van Fredericks Tapas Bar, tekenen we het huurcontract en ontvangen we de sleutels. Carmesí, zo gaat het restaurant heten, is van ons!

Wij zijn klaar voor een nieuw avontuur. Yes, we hebben er zin in. Maar voordat we ons definitief hier vestigen gaan we nog even terug naar Nederland om afscheid te nemen van de vele trouwe gasten van Karmozijn, ons restaurant, dat ik, Ton, bijna 24 jaar in de Gierstraat in Haarlem heb gerund. Met heel veel plezier. Zal best even emotioneel zijn als we de deuren definitief sluiten.

ontvangst-van-de-sleutel-carmesi

De laatste avonden van Karmozijn in Haarlem

En zo staan we weer in ons vertrouwde restaurant. Onze intentie om per 23 december de deuren te sluiten lukt niet helemaal. Vanwege de vele gasten die graag nog een laatste hapje willen komen eten, besluiten we nog 4 extra avonden toe te voegen. En nog moesten we mensen teleurstellen. Op 30 december breekt dan toch echt de laatste avond aan van restaurant Karmozijn in de Gierstraat te Haarlem.

van-karmozijn-naar-carmesi

Tijd om alles in te pakken

Het nieuwe jaar is nog maar net van start gegaan of het inpakken is al in volle gang. Zowel de spullen uit ons appartement als het restaurant worden volgende week opgehaald. Binnen een week staat alles klaar en op 9 januari rijdt de verhuiswagen de straat in om alles in te laden. De spullen blijven tot eind februari opgeslagen in Nederland. Daarna komen ze onze kant op. We willen graag dat ons nieuwe restaurant Carmesí dezelfde uitstraling krijgt als die Karmozijn had.

verhuisdozen-en-ton
verhuiswagen-komt-de-spullen-ophalen

Een geslaagd afscheid

We kunnen natuurlijk niet vertrekken en starten met Carmesí zonder een goed afscheid. Dus organiseren we 12 januari voor een allerlaatste keer in Karmozijn een afscheidsborrel. 

Wow, wat een te gekke avond. Het lijkt wel een kermis, zo druk is het er. Wat een geslaagde avond en wat een mooie manier om afscheid te nemen.

afscheidsborrel-karmozijn
afscheidsborrel-karmozijn-ton
lege-flessen-afscheidsborrel-karmozijn

Op naar Spanje!

15 januari is het dan zover om Nederland gedag te zeggen. We worden door de kinderen naar Schiphol gebracht en er vloeien enkele traantjes tijdens het emotionele afscheid. Het avontuur gaat nu dan echt beginnen. Spanje HERE WE COME!

vertrek-naar-spanje