Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
kerstverlichting-en-vuurwerk-mojacar

#23 We hebben een winnaar: Mojácar!

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Mojácar, winnaar 2022

Kerstdorp van het jaar 

We hebben een winnaar! Hiermee doelen we op het dorp dat is verkozen tot het Ferrero Rocher kerstdorp 2022. Elk jaar organiseert het bekende chocolademerk Ferrero Rocher een wedstrijd waarin de mensen kunnen stemmen op het kerstdorp van het jaar. Het winnende dorp wordt door Ferrero Rocher voorzien van duizenden kerstlichtjes. Dit jaar is de winnaar Mojácar uit de provincie Almería, de provincie waar wij toevallig verblijven. We bedenken ons geen moment en besluiten naar Mojácar te gaan om het moment dat de kerstverlichting voor het eerst aangaat, mee te maken.
Wit-dorp-mojacar
Smalle-straatjes-mojacar

Gewijzigde plannen 

De planning voor vandaag hadden we al gemaakt, waarbij Mojácar onze laatste stop zal zijn. Echter blijken een aantal van onze stops niet in Almería maar in de regio Murcia te liggen. Daardoor moeten we toch wat dingetjes schrappen want Murcia is geen Andalusië. Daar kunnen wij met GenieteninAndalusie.nl, natuurlijk niets mee, haha.

Op naar Mojácar

We besluiten daarom eerder naar Mojácar te gaan zodat we eerst het dorp kunnen verkennen. Naast dat het aansteken van de kerstverlichting een spectakel belooft te worden, het dorp schijnt ook erg mooi te zijn. We arriveren begin van de middag en het is nog redelijk rustig in het dorp. Behalve op het plein, daar is men druk aan het werk en volledig in de ban van het evenement dat vanavond op de planning staat. Nee, klaar zijn ze nog niet.

standbeeld-la-mojaquera-mojacar
Fuente-publica-de-mojacar

Slenteren door het dorp

We slenteren door de straatjes van Mojácar. Klimmen en afdalen wisselen elkaar snel af in de smalle straatjes. Het is een prachtig wit dorp en het weer is erg aangenaam. We lopen door het centrum en langs de rand van het dorp. Vanaf de rand van het dorp is het mogelijk om een blik te werpen op de nabij gelegen kust. Nadat we het dorp verkend hebben zoeken we een barretje op waar we kunnen werken tot het moment dat om 20:00 de verlichting aan zal gaan. We hebben er zin in!

Wachtend-op-de-kerstverlichting-mojacar

Een explosie van licht!

Een kwartier vantevoren zijn we op het plein om nog een goeie plek te hebben. Duidelijk is dat het hele dorp is uitgelopen want het is al flink druk. Om 20:00 uur sta ik vol verwachting met mijn telefoon in de aanslag om het moment vast te leggen. Echter tot m’n verbazing gebeurt er nog vrij weinig en is er slechts alleen af en toe een beetje muziek op de achtergrond hoorbaar. Een ding is duidelijk 20:00 uur betekent hier niet zozeer 20:00 uur. Om 20:30 uur is het dan echt zover en wordt er op de knop gedrukt. De verlichting floept aan en is prachtig. De bijbehorende vuurwerkshow, waar we niet op rekenden, maakt er een spectaculair gebeuren van. Dit was het wachten absoluut meer dan waard. Nu hebben we voor de eerste keer echt hetgevoel dat kerst in aantocht is…