Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
zicht-op-almeria-en-haven-vanaf-la-alcazaba

#22 Via Almería naar Vélez-Rubio

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Almería, we komen er aan!

almeria-plastic-kassen-onderweg

Plastic in Almería

Wat ons opvalt als we langs de kust van Granada naar Almería rijden zijn de talrijke kassen, in plastic gehuld. Deze zagen we ook al in de provincies Málaga en Granada. Naarmate we verder richting en in de provincie Almería komen neemt het aantal aanmerkelijk toe. Mooi is het natuurlijk niet. Al dat plastic ontsiert het landschap behoorlijk. Maar we bedenken ook, dat als je ergens kassen wilt voor de voedselvoorziening, het dan wel een goede keuze is om deze in en rondom het wegennet te plaatsen. Dat zijn toch meestal niet de plekken waar je lang verblijft. En voedselvoorziening is natuurlijk mega belangrijk, ook in Spanje. Wel jammer dat je al die groenten maar in beperkte mate terugvindt op je bord bij een typisch Spaanse maaltijd…

conjunto-monumental-la-alcazaba-de-almeria
restauratie-la-alcazaba-de-almeria
alcazaba-restauratiewerkzaamheden-almeria

Het Alcazaba

Almería, de hoofdstad van de provincie bezit een fraai Alcazaba. Het is het tweede grootste fort in Spanje, na het Alhambra. Er wordt op meerdere plekken druk gewerkt aan de restauratie. Wat een klus. We zien aan de overkant een gigantisch marmeren Jezusbeeld. Daar kunnen we ook nog naar toe. Echter de lucht is dreigend en al zijn we voorbereid, we hebben zowaar paraplu’s bij ons, besluiten we die kant een andere keer te beklimmen. 

We zijn nog niet halverwege dit deel van het Alcazaba of de regen komt met bakken uit de lucht. Zo jammer. Een beetje blauwe lucht en een klein zonnetje maakt het allemaal zo veel aangenamer. Het is ons nu even niet gegund.

marmeren-jezusbeeld-almeria
regen-in-la-alcazaba-almeria
tuin-in-alcazaba-almeria

Kathedraal van Almería

Onder onze paraplu’s lopen we door de stad naar de kathedraal van Almería. Deze kathedraal is als fort gebouwd en dat maakt het een bijzonder bouwwerk, anders dan vele kathedralen. We zijn aangenaam verrast door een fraaie binnenplaats, wat leuk. We wandelen op ons gemak door de kathedraal en nemen even plaats in een kerkbank. Er heerst een serene rust. 

kathedraal-almeria-voorkant
almeria-klooster-las-puras-binnenplaats
interieur-kathedraal-almeria

Het klooster Las Pural – Almería

Aansluitend bezoeken we het klooster La Pural, dat vlakbij de kathedraal te vinden is. Dit klooster heeft een fraaie patio. We kunnen ook een kijkje nemen in een slaapkamer, zoals deze destijds in gebruik was. 

binnenplein-klooster-las-puras-almeria
mariabeeld-klooster-almeria
sobere-slaapkamer-klooster-las-puras-almeria

Door naar Vélez-Rubio

Vlakbij de kathedraal bevinden zich leuke straatjes om lekker doorheen te slenteren. Maar met al de regen die op ons neerdaalt, besluiten we het voor gezien te houden voor nu. We komen beslist nog een keer terug in deze stad. Nu gaan we op weg naar Vélez-Rubio, onze volgende stop, waar we bij Luxury Boutique B&B Caso Paco zullen verblijven. We zijn nieuwsgierig, maar eerst nog even een kleine twee uur rijden, want het is toch weer zo’n 160 km verderop…